Kayserispor-Galatasaray: 2-1 (Maç Sonucu-özet)

İsa Kethüda
15.10.2022 - 21:18 | Son Güncellenme: 15.10.2022 - 23:01

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Yukatel Kayserispor, sahasında Galatasaray'ı yendi.. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar...

Kayserispor-Galatasaray: 2-1 (Maç Sonucu-özet)

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Yukatel Kayserispor, RHG Enertürk Enerji Stad'ında Galatasaray ile karşılaştı. Teknik Direktör Okan Buruk; Icardi, Mata ve Mertens gibi dünya yıldızlarını birlikte sahaya sürdüğü maçta Kayserispor'a 2-1 kaybetti. Geçen haftayı BAY geçen Aslan, bu haftayı da puansız kapattı.

Ev sahibi ekibe 3 puanı getiren golleri 22. dakikada Mario Gavranovic ve 34. dakikada Onur Bulut kaydetti. 

Galatasaray'ın tek golünü ise 86. dakikada ikinci yarı oyuna giren Barış Alper Yılmaz attı. 22 yaşındaki sol kanat oyuncusunun attığı 1 gol de elleme oynama gerekçesiyle iptal edildi.

Kayserispor evinde 5'te 4 yaptı

Kayserispor bu sezon evinde oynadığı 5 maçın 4'ünü kazandı. Tek yenilgi 2-1'lik skorla Trabzonspor'a. İşte sarı-kırmızılı takımın evinde aldığı sonuçlar:

Kayserispor 1-0 İstanbulspor
Kayserispor 3-0 Giresunspor
Kayserispor 1-0 Antalyaspor
Kayserispor 1-2 Trabzonspor
Kayserispor 2-1 Galatasaray

Galatasaray 2. yenilgisini deplasmanda aldı

Galatasaray bu sezon ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı. Bilindiği üzere, sarı-kırmızılı takım ilk yenilgisini evinde 1-0'lık sonuçla Giresunspor'a karşı almıştı.

İşte Aslan'ın bu sezon deplasmanda aldığı skorlar:
Antalyaspor 0-1 Galatasaray
Ümraniyespor 0-1 Galatasaray
Trabzonspor 0-0 Galatasaray
Kasımpaşa 2-3 Galatasaray
Adana Demirspor 0-0 Galatasaray
Kayserispor 2-1 Galatasaray

Galatasaray'dan rekor top kaybı

Öte yandan, Galatasaray, Kayserispor deplasmanında ilk yarı tam 81 top kaybı yaptı ve bu sezon en çok top kaybı yaptığı ilk yarıyı oynadı. Sarı-kırmızılı takım maçı da 166 top kaybı ile tamamladı. Aslan'da Torreira, Midtsjo ve Mata ilk yarıyı 0 top kapma ile mücadele etti. Ayrıca, Opta verilerine göre Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de en az şut çektiği (3) ve gol beklentisine girdiği (0.07 xG) ilk yarıyı Kayserispor karşısında oynadı.

Onur Bulut'tan bir ilk

Galatasaray filelerine müthiş bir gol gönderen Onur Bulut, Süper Lig kariyerinde ceza sahası dışından attığı ilk golü Galatasaray ağlarına gönderdi. 28 yaşındaki sağ bek oyuncu bu sezon forma giydiği 10 maçta 2 gol ve 1 asist ile oynadı.

Gavranovic yine attı

Kayserispor'un ilk golünü atan Mario Gavranovic, bu sezon çıktığı 9. maçında 4. golünü attı. 

İşte İsviçreli oyuncunun gol attığı maçlar:
Kayserispor 3-0 Giresunspor: 1 gol
Hatayspor 0-4 Kayserispor: 1 gol
Kayserispor 1-2 Trabzonspor: 1 gol
Kayserispor 2-1 Galatasaray: 1 gol

Barış Alper Yılmaz'ın golü yetmedi

Galatasaray'ın tek golü ikinci yarı oyuna giren Barış Alper Yılmaz'dan geldi. 86. dakikada fileleri havalandıran 22 yaşındaki sol kanat oyuncusu sarı-kırmızılı forma ile ligdeki ilk golünü attı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Yukatel Kayserispor-Galatasaray maçının ilk yarısı, ev sahibi takımın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

1. dakikada gelişen Galatasaray atağında Mata'nın pası ile ceza sahasında topla buluşan Icardi'nin sert şutunda, kaleci Bilal Bayazıt topu kornere çeldi.

6. dakikada Mensah'ın sol kanattan kullandığı korner atışında, ceza alanında Carole'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

18. dakikada gelişen Yukatel Kayserispor atağında, sağ kanatta topla buluşan Ramazan Civelek'in pasına Onur Bulut'un ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada Kayseri ekibi öne geçti. Ceza sahasında Mensah'ın kafa pası ile topu önünde bulunan Gavranovic'in sert şutunda, top ağlara gitti: 1-0.

27. dakikada Cardoso'nun uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Muslera topu kornere gönderdi.

34. dakikada ev sahibi ekip 2-0 öne geçti. Ramazan Civelek'in pası ile ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Onur Bulut'un sert şutunda, top ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Yukatel Kayserispor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Yukatel Kayserispor, konuk ettiği Galatasaray'ı 2-1 yendi.

50. dakikada Onur Bulut'un pası ile ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Gavranovic'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

54. dakikada Gavranovic'in pasına Mensah'ın ceza sahası dışında sert şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.

55. dakikada Galatasaray'ın kornerden gelen topa Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşu ile bulduğu gol, topun Barış Alper Yılmaz'ın eline çarpması nedeniyle VAR tarafından iptal edildi.

70. dakikada Oliveira'nın sol kanattan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

86. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan Rashica'nın ceza sahasına ortasında toplu buluşan Barış Alper Yılmaz'ın şutunu Ali Karimi uzaklaştırmak istedi. Bu oyucunun vuruşunda, meşin yuvarlak Barış Alper Yılmaz'a çarparak ağlara gitti: 2-1.

90+3'üncü dakikada sol kanattan Kazımcan Karataş'ın ceza sahasına ortasına Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

Müsabaka Yukatel Kayserispor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçtan detaylar

Stat: RHG Enertürk Enerji

Hakemler: Arda Kardeşler, Aleks Taşcıoğlu, Bahtiyar Birinci

Yukatel Kayserispor: Bilal Bayazıt, Onur Bulut, Hosseini, Kolovetsios, Carole, Campanharo, Ramazan Civelek (Dk. 83 Emrah Başsan), Mensah (Dk. 83 Bertolacci), Kemen (Dk. 67 Ali Karimi), Cardoso (Dk. 76 Thiam), Gavranovic (Dk. 82 Mustafa Pektemek)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Torreira (Dk. 87 Kerem Aktürkoğlu), Midtsjö (Dk. 46 Rashica), Yunus Akgün (Dk. 46 Oliveira), Mertens (Dk. 46 Barış Alper Yılmaz), Mata (Dk. 75 Gomis), Icardi

Goller: Dk. 22 Gavranovic, Dk. 34 Onur Bulut (Yukatel Kayserispor), Dk. 86 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 29 Boey (Galatasaray), Dk. 38 Kemen, Dk. 66 Cardoso (Yukatel Kayserispor)

Kayserispor-Galatasaray maçında katedilen mesafe verileri:
Kayserispor: 117401 metre 
Galatasaray: 116737 metre
Kayserispor Takımında En Fazla Mesafe Kateden 5 Futbolcu
Gustavo Campanharo: 11938 metre
Onur Bulut: 10912 metre
Lionel Carole: 10269 metre
Dimitris Kolovetsios: 9980 metre
Bernard Mensah: 9958 metre
Galatasaray Takımında En Fazla Mesafe Kateden 5 Futbolcu
Kazımcan Karataş: 11239 metre
Abdulkerim Bardakçı: 10866 metre
Sacha Boey: 10764 metre
Lucas Torreira: 10514 metre
Victor Nelsson: 10481 metre
Senin için hazırladığımız haberler