Yılın sporcuları belli oldu!

18.04.2016 - 23:11 | Son Güncellenme: 18.04.2016 - 23:11

Laureus Dünya Spor Ödülleri’nde, Sırp tenisçi Novak Djokovic yılın erkek, ABD’li tenisçi Serena Williams ise yılın kadın sporcusu seçildi.

Laureus Vakfı tarafından 2000 yılından bu yana dağıtılan ve spor dünyasının en prestijli ödüllerinden sayılan Laureus Dünya Spor Ödülleri’ni bu yıl kazananlar Almanya’nın başkenti Berlin’deki Palais am Funkturm Salonu'nda düzenlenen törende belli oldu.

Sunuculuğunu ünlü oyuncu Bill Murray’ın yaptığı törende "Yılın Erkek Sporcusu" ödülünü Sırp tenisçi Novak Djokovic aldı. 2015’te Avustralya ve ABD Açık ve Wimbledon'ı kazanan, Fransa Açık’ta da finale kadar yükselen Djokovic aynı yıl üst üste 15 turnuvada da finale yükselmiş ve bunların 11’inden şampiyon olarak ayrılmıştı.

2012 ve 2015’te de Laureus Ödülü’nü alan Djokovic, bu yıl ödüle aday gösterilen Jamaikalı atlet Usain Bolt, ABD’li basketbolcu Stephen Curry, İngltere’den Formula 1 pilotu Lewis Hamiton, Barcelona’da oynayan Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve ABD’li golfçü Jordan Spieth’i geride bıraktı.

"Yılın Kadın Sporcusu" ödülüne ise ABD’li tenisçi Serena Williams layık görüldü. 2015’te Avustralya, Fransa ve Wimbledon'dan kupayla ayrılan Williams, Etiyopyalı atlet Genzebe Dibaba, Avusturyalı kayakçı Anna Fenninger, Jamaikalı atlet Shelly-Ann Fraser-Pryce, ABD’li Katie Ledecky ve ABD’li futbolcu Carli Lloyd’u geçmeyi başardı.

Williams 2003 ve 2010’da yılın kadın sporcusu, 2007’de yılın geri dönüşünü yapan sporcu ödülünü kazanmıştı.

Üst üste iki, toplamda üçüncü kez Ragbi Dünya Kupası’nı alan Yeni Zelanda'nın All Blacks ekibi "Yılın Takımı" ödülünü elde etti. Bu yıl Laureus Dünya Spor Ödülleri’ne altıncı kez aday gösterilen All Blacks takımı, geçen yıl Juventus’u finalde yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Barcelona ve NBA finallerini 40 yıl sonra ilk kez kazanan Golden State Warrios gibi takımların arasından sıyrıldı. 

“Yılın Geri Dönüşü” ödülünü de All Blacks ekibinde mücadele eden Dan Carter aldı.  ABD’li golfçü Jordan Spieth de "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu" oldu.

Törende "Spirit of Sport" ödülüne yaklaşık 1 ay önce hayatını kaybeden Hollandalı efsane futbolcu Johan Cruyff layık görüldü. Ödülü alan Cruyff’un oğlu Jordi Cruyff, başsağlığı dileğinde bulunan herkese aile adına teşekkür ederek, babasıyla gurur duyduğunu kaydetti. Cruyff ödülü alırken göz yaşlarına hakim olmadı.

Spor, sinema ve televizyon dünyasında birçok ünlü ismin katıldığı törende dağıtılan ödüller şöyle:

-Yılın erkek sporcusu:Novak Djokovic (Sırbistan-Tennis)

-Yılın kadın sporcusu: Serena Williams (ABD-Tenis)

-Yılın takımı: All Blacks (Yeni Zelanda –Ragbi)

-Yılın çıkışı: Jordan Spieth (ABD-Golf)

-Yılın geri dönüşü: Dan Carter (Yeni Zelanda-Ragbi)

-Yılın engelli sporcusu: Daniel Dias (Brezilya-Yüzme)

-Yılın ekstrem sporcusu: Jan Fredano (Almanya-Triatlon)

Diğer Ödüller:

-Spirit of Sport ödülü: Johan Cruyff (Hollanda-efasane futbolcu)

-Ömür boyu başarı ödülü: Niki Lauda (Avusturya- Eski Formula 1 pilotu)

-Sporda iyilik ödülü: Moving The Goalposts

Senin için hazırladığımız haberler