Yine Rus sporcu, yine ceza!

17.03.2016 - 13:30 | Son Güncellenme: 17.03.2016 - 13:30

Dünya ve Avrupa şampiyonu Rus yüzücü Yuliya Yefimova, doping yaptığı gerekçesiyle yarışmalardan geçici olarak men edildi.

Rusya Yüzme Federasyonundan yapılan açıklamada, 23 yaşındaki Yefimova'nın doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar yarışlara katılmasının yasaklandığına ilişkin resmi belgenin, Uluslararası Su Sporları Federasyonu (FINA) tarafından gönderildiği ifade edildi.

2015'in eylül ayında bir grup Rus yüzücünün, hazırlık için yurt dışına gönderildiği ve sporcuların sorumluluğunun Rusya Milli Takımlar Hazırlık Merkezi'nde olduğu kaydedildi. Rusya Yüzme Federasyonu Başkanı Vladimir Salnikov'un, durumu öğrenmek için en kısa sürede merkezin yöneticileriyle görüşeceği de belirtildi.

Rus haber ajansı TASS ise kadınlar 50, 100 ve 200 metre kurbağalamada dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan, kadınlar 50 metre kurbağalama kısa kulvar dünya rekorunun da sahibi Yefimova'nın, tenisçi Maria Sharapova'nın bilmeden kullandığını söylediği yasaklı meldonyum maddesinden yakalandığını öne sürdü.

2012 Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Yefimova'nın, 2014'ün mayıs ayında da doping yüzünden 16 ay ceza aldığı için ömür boyu men edilme riski bulunuyor.

Yefimova, kadınlar 100 ve 200 metre kurbağalamada 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım hakkı kazanan Türk sporcu Viktoria Zeynep Güneş'in, Ruta Meilutyte ve Alia Atkinson'la beraber madalya önündeki en önemli rakiplerinden biri.

Aralarında tenisçi Maria Sharapova, buz patenci Ekaterina Bobrova ve sürat patenci Pavel Kulizhnikov'un da bulunduğu 10 Rus sporcuda da aynı yasaklı maddeye rastlanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler