Yivsiz tüfekte AB standartları isteniyor..

08.06.2015 - 17:08 | Son Güncellenme: 08.06.2015 - 17:08

Daha şimdiden Rio Olimpiyatlarına 3 kota alan Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu (TAF) ve Orman Bakanlığı Av Yönetimi Dairesi, "Avda ve Sporda Kullanılan Yivsiz Tüfeklerin Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına dair yönetmelikte" değişiklik yapılmasını istiyorlar.

AB ülkelerin’de ve ABD'de avda ve sporda kullanılan yivsiz tüfek ve tabanca almak için başvuru sahibinin yasa gereği hem yazılı, hem de uygulamalı güvenlik testinden geçmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, "Malesef ülkemizde yazılı başvuru yeterli sayılıyor ve atış ve güvenlik eğitimi almaya gerek duyulmuyor. Avcılık belgesi için imtihanı Orman Bakanlığı yapıyor. TAF'ın tanzim edeceği eğitim sertifikasının noter tastikli belge olarak istenen belgelere eklenmesi, gerek orman’da ve kırsal da kayıt dışı kaçak avcıların kayıtlı duruma gelmesi ve gerekse kayıt dışı yetenekli gençlerimizin olimpik atıcılık disiplinine yönlendirilmesi açısından hayati önem taşıyor" görüşünde birleşiyorlar.

Türkiye’de av vergisini ödeyen 133.100 avcı olduğu, oysa kaçak avcıların sayısının 2-3 milyon arası, kayıt dışı yivsiz av tüfeklerinin 6 - 7 milyon civarında olduğu belirtiliyor. Süreli bir af uygulamasına gerek duyuluyor.

Federasyonun bir diğer önemli projesi de dünyanın gelişmiş ülkelerinde büyük rağbet gördüğü Doğa’da avcılığı simule eden "Sporting-Av Parkuru" poligon sistemini Orman Bakanlığının da katkılarıyla ülkemize getirerek doğada yaşanan avcı baskısını azaltmak. 

Senin için hazırladığımız haberler