Yol Bisikleti Balkan Şampiyonası başladı

05.09.2015 - 13:09 | Son Güncellenme: 05.09.2015 - 13:09

Edirne'de valilik, belediye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Yol Bisikleti Balkan Şampiyonası başladı.

Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Moldova, Sırbistan, Güney Kıbrıs ve Arnavutluk'tan şampiyonaya katılan 78 sporcu, Londra Asfaltı Caddesi'nde oluşturulan alandan start aldı.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki gün sürecek şampiyonada sporcuların bugün Kapıkule Sınır Kapısı yönüne pedal çevireceğini söyledi.

Sporcuların ikinci gün daha uzun bir parkurda, Uzunköprü ilçesi yönünde yol alacağını anlatan Bayrak, tüm katılımcılara başarılar diledi.

Edirne Bisiklet Derneği Başkanı Sadi Çalışkan da şampiyonanın Edirne ve Türkiye için büyük bir değer olduğunu anlatarak, "Bu, Edirne için güzel bir başlangıç oldu. Önümüzdeki yıllarda Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu, Edirne'den başlatmak istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Turu, 1960 ve 1970'li yıllarda Edirne-İstanbul güzergahı olarak Marmara etabı şeklinde düzenlenmiş, tekrar düzenleyebiliriz" diye konuştu.

Şampiyonanın yarınki ayağında sporcuların 130 kilometre pedal çevireceğini aktaran Çalışkan, "Bugünkü yarış bisikletçilerin performansı sınanacak. Sporcular ikişer dakika arayla start aldı. Bugün yıldızlar ve gençler kategorilerinde 12 ve 24 kilometrelik etaplar geçilecek" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler