YTÜ Stallions savunmasıyla Tatankalar’ı geçti

14.12.2019 - 22:18 | Son Güncellenme: 14.12.2019 - 22:18

ÜniLig Korumalı Futbol Süper Lig’de son şampiyon Yıldız Stallions, A Grubu’ndaki ilk maçında Sakarya Tatankaları ile karşı karşıya geldi.

İki takım da, maçtaki ilk hücum serilerinde sayı çıkaramadı. Ancak Sakarya Tatankaları oyun kurucusu Uğur Can Şahin, hücum için çıkarılan topu ellerinden kaçırdı ve fumble oldu. Gol bölgesine düşen topu, savunma hattından Özkan Efeoğlu yakaladı ve bu touchdownla Yıldız Stallions öne geçti. Akabinde Abdülkadir Şahin’in ekstra golü, ilk 12 dakikanın sonucunu belirledi.

Hücum hattı ve oyun kurma konusunda sorunlar yaşayan Tatankalar, 7-0 geride girdiği ikinci çeyreğin başında, önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdürdü; ancak alan golü atabilecek mesafeye gelemeyen Yeşil Siyahlılar, son hakkında topu degajla Stallions’a teslim etti. İstanbul ekibi, 12 yardlık pas oyununda farkı çift hanelere çıkaran touchdownı yaptı. Wide receiverlardan Ali Erdem Kurnaz, oyun kurucu Berkay Mumcu’nun 12 yardlık pasını gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrasında bir isabetli ekstra gol daha geldi ve YTÜ skoru 14-0’a getirdi. Çok geçmeden bu maça damgasını vuran Stallions savunmasında sahneye yine Özkan Efeoğlu sahneye çıktı. Efeoğlu, Sakarya hücumunda Uğur Can Şahin’in pasını yakaladı ve interception dönüşünü touchdownla bitirdi. Abdülkadir Şahin’in üçüncü ekstra golü de isabetli oldu. Çeyreğin bitimine 3 dakikadan az bir süre kala, iki takımdan da top kayıpları geldi. Yıldız Stallions, devreye 21-0’lık üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrekte takımlar sayı bulamazken, Stallions son 15 dakikanın ilk bölümlerinde, bir önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla sonuçlandırdı. Yaklaşık 43 yardlık pas oyununda Berkay Mumcu’nun pasını yakalayan wide receiver Ege Küçüktekin, rakip savunmayı geçerek gol bölgesine vardı. Abdülkadir Şahin, touchdown sonrasında dördüncü ekstra golü de sayıya çevirdi ve fark 28 sayıya çıktı. Bu touchdowndan kısa bir süre sonra, Altın Lacivertliler’in linebackerlarından Onur Yıldırım, Uğur Can Şahin’in pasını yakalayıp interception dönüşünde touchdown yaptı. Abdülkadir Şahin’in 5. ekstra golü, maçın sonucunu belirledi. Karşılaşma Yıldız Stallions’ın 35-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Senin için hazırladığımız haberler