Yumurta tüketmek kolesterolü yükseltir mi?

Ali Bozkurt
25.11.2022 - 15:59 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 16:01

Yumurta tüketmenin iyi ve kötü yanları merak konusu olmaya devam ediyor. Kolesterolü yükseltiyor mu, faydaları ve zararları neler, günde kaç tane tüketilmeli? Detaylar...

Yumurta tüketmek kolesterolü yükseltir mi?

AJANSSPOR HABER

Yumurtanın faydaları en çok merak edilenler arasına girmeye devam ediliyor. Yumurta kolesterolü yükseltir mi gibi araştırmalar sıklaşmaya başlandı. İşte merak edilen detaylar...

Yumurta kolesterol yapar mi?

Gerçek şu ki; yumurta sarısında yüksek miktarda kolesterol bulunur ancak yumurta aynı zamanda kolesterol düşürme etkisi olan çoklu doymamış yağ asitlerini de içerir. Bu nedenle yumurtanın kolesterol yükseltici etkisinin hafiflediğini söylemek mümkün.

Yumurta neden kolesterolü yükseltir?

Yumurtanın sahip olduğu yağ sarı kısımda bulunur. Beyaz kısımda ise neredeyse hiç yağ bulunmaz. 58 gr olan bir yumurta yaklaşık bir çay kaşığı eden 4.6 gr yağ içerir ve bu yağın sadece dörtte biri vücuttaki kolesterol seviyelerini yükselten tür olan doymuş yağdır.

Kolesterolü en hızlı ne düşürür?

Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olan omega-3 bileşenlerini içeren balık, ceviz, semiz otu gibi besinlerin tüketimine önem verilmelidir. Kolesterol düşürücü ilaçlarla benzer etkiye sahip olan probiyotik ve prebiyotik besinler (yoğurt, ayran, kefir vb.) bol miktarda tüketilmelidir.

Senin için hazırladığımız haberler