Türkiye Bisiklet Turu'nda Vitaly Buts'tan yürekleri ağza getiren kaza

Orhan Gülek
16.04.2022 - 15:45 | Son Güncellenme: 16.04.2022 - 15:55

57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Gelibolu-Tekirdağ etabında kaza geçiren grupta yer alan Ukraynalı sporcu Vitaly Buts hastaneye kaldırıldı. İşte detaylar

Türkiye Bisiklet Turu'nda Vitaly Buts'tan yürekleri ağza getiren kaza

AJANSSPOR - HABER

57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Gelibolu-Tekirdağ etabında yürekler ağza geldi. Zorlu virajları ve dar yoluyla dikket çeken Uçmakdere bölümünde bisikletçiler kaza geçirdi.

Vitaly Buts, Gelibolu Hastanesi'ne kaldırıldı

Kaza yapan grubun içinde bulunan ve daha önce beyaz mayoyu taşıyan Sakarya Belediyesi Takımı'nın Ukraynalı sporcusu Vitally Buts kaza yapan grubun içinde yer aldı. Ambulansa alınan sporcu, önlem amaçlı  Gelibolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Buts'un tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Yarıştan çekildiler

Zorlu etapta bazı bisikletçiler de yarışı bıraktı. Sakarya Belediye Takımı'nın sporcusu Onur Balkan, Caja Rural Takımı'ndan Luri Dantas ve Equipo Kern Pharma Takımı’ndan Alex Jaime start noktasına gelmedi ve yarıştan çekildi.

Sığınaktan gelip Tour of Türkiye'de podyuma çıkmıştı

Ukraynalı bisikletçi Vitaliy Buts, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) ilk etabında beyaz mayo kazanmıştı.

Ülkesinde kaldığı sığınaktan çıkıp Türkiye'de podyuma çıkan ve röportaj sırasında da duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Buts, savaş başladığında Ukrayna'da bulunduğunu anlatarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

 

"Siren sesleri geldiğinde sığınağa giriyorduk"

 

"Savaş başladığında sabah 4'te uyandık. Nikolaev şehrinde bomba seslerine uyandık. Eşim ve çocuklarımla evden hiçbir eşya ya da kıyafet almadan 100 kilometre uzakta daha güvenli bir köye gittik. Siren sesleri geldiğinde sığınağa giriyorduk. Türk takımının sporcusu olduğum için özel izinle bir hafta bekledikten sonra toplamda 3 hafta antrenmansız ailemle birlikte Türkiye'ye gelebildik ve tura katıldım."

 

Senin için hazırladığımız haberler