''Yurt dışından teklif aldım, Sivasspor...''

29.09.2016 - 15:17 | Son Güncellenme: 29.09.2016 - 16:08

Erturğul Sağlam, önemli açıklamalar yaptı.  

"YURTDIŞINDA ÇALIŞACAĞIM. YARIN BELLİ OLUR"

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Sağlam, ‘’Şu anda hiçbir takımı çalıştırmayan Sağlam, yeniden göreve dönmek için bazı kriterleri olduğunu söyledi: “Şöyle bir karar aldım. Türkiye liginde zirveye oynayacak, Avrupa kupalarını kendine hedef belirlemiş, bunun için gerekli organizasyonu olan kulüplerle antrenörlüğe devam etmek istiyorum. Bundan önce yurt dışına pek açık değildim. Avrupa’dan bizim üst düzey dediğimiz takımları çalıştırmamız zor. Bundan sonra Dubai, Katar, Çin, Arabistan’dan gelecek teklifleri değerlendirmeye başlayacağım. O doğrultuda da yarın bir görüşme var. İnşallah hayırlısı olur” dedi.  

MİLLİ TAKIM

Geçmişte Birleşik Arap Emirlikleri milli takımından teklif alan 46 yaşındaki teknik adam, teklifi neden reddettiğiyle ilgili olarak şöyle konuştu: “O iş olmadı. 10-12 yıldır antrenörlük yapıyorum. Genelde de dolu geçirdim, kısa dönemlerde boşta kaldık. Şöyle bir anlayışımız var, o takımı o şehri sahiplenip kendimizi oraya ait hissediyoruz ve diğer teklifleri elimizin tersiyle geri çeviriyoruz. O dönem de çalıştığım için bu teklifi reddettim’’ şeklinde konuştu.

DUBAI

Yarın yapacağı görüşmenin bir Dubai takımı ile olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, “Ama adını veremem. Şartlarımız uyarsa hakkımızda hayırlısı olsun” diye görüş belirtti.

SİVASSPOR

Sağlam, Sivasspor’dan teklif aldığı iddiası içinse şöyle konuştu: “Sivasspor gerçekten bu ülkenin güzide takımlarından bir tanesi. Hiç hak etmedikleri bir şekilde küme düştüler. İlk günden bu yana Sivas kulübüne, başkanına çok olumlu bir bakış açım var açıkçası. Gayet kurumsal bir kulüp yapılanması, iyi tesisleri var. Yeni statta oynamaya başladılar. Türkiye’ye örnek birkaç kulüpten birisi. Beklentilerimden dolayı bundan sonrası antrenörlük hayatımı bu şekilde devam ettirmek istediğimden dolayı böyle bir kararım oldu.”

GALATASARAY VE TRABZONSPOR

Başarılı teknik adam “Geçmiş dönemde Galatasaray ve Fenerbahçe’den teklif aldınız mı?” sorusuna ise “İkisinden de teklif almadım. Bu konuyu da böyle açıklamak isterim” şeklinde cevapladı. Sağlam geçen sezondan önce Trabzonspor ile bir görüşmesi olduğunu ama sonuçlanmadığını kaydetti.

"BEŞİKTAŞ 5-6 YAPABİLİRDİ"

Beşiktaş maçını kızıyla beraber Vodafone Arena’da takip ettiğini belirten 46 yaşındaki teknik adam, “Çok şanssız bir maç oldu. İlk devredeki tempo ve oyun anlayışıyla skorun daha da artması gerekiyordu. Goller gelmeyince rakip oyunda kalmaya başladı. 2-0 olsa 5-6’ya gidebilirdi. İkinci yarıda ilk devredeki oyundan dolayı tempo düştü. Beşiktaş’ın çok rahat kazanması gereken bir maçtı. Gruba baktığımızda Benfica’nın yenilmesi yine halen geleceğe umutlu bakmasını gerektiriyor Beşiktaş’ın. Napoli maçları önemli. Her şeye rağmen bundan sonraki karşılaşmaları iyi değerlendirip gruptan çıkacağına inanıyorum. İçerideki Benfica maçı kritik olacak” ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ’TA GİDENLERİN EKSİKLİĞİ GİDERİLMİŞE BENZEMİYOR"

Beşiktaş’ın yeni kadrosunu da değerlendiren Sağlam, “Cenk formayı aldığı zaman güzel işler yapıyor. Aboubakar henüz beklentileri karşılayamasa da kariyeri ortada. Şu anda Sosa’nın organizasyon kalitesi, Gomez’in ön taraftaki bitiriciliği ve pozisyon hazırlaması; bunları göz önüne aldığımız zaman o eksiklik giderilmiş görünmüyor. Gökhan Gönül ve Caner katkısı önemli” diye konuştu.

"GÖKHAN TÖRE BU DURUMU ATLATIR. ATINÇ’I ANLAMIYORUM"

Premier League’i de yakından takip eden Sağlam, West Ham United’da kiralık olarak forma giyen Gökhan Töre için konuşurken lejyoner futbolcular için de önemli ifadeler kullandı: “Gökhan çok yetenekli bir oyuncu” derken “Bilic onu tanıyan bir hoca olarak o lige uygun olduğunu düşündüğü için transfer etmiştir. Premier League ile Süper lig arasında büyük farklar var. Şu anda uyum süreci yaşıyor. Çabuk atlatıp forma giyecektir. Türkiye’den Avrupa’ya giden oyuncuların çok kısa zamanda geri dönmelerine sıcak bakmıyorum. Atınç gitti, takım Bundesliga’ya çıktı. Niye döndü anlamış değilim. Keşke orada devam etse. Çağlar Söyüncü şimdi orada oynuyor. Oradaki Türk futbolcuların sayısı fazlalaşsa keşke. Böylece bize, Türk futbolculara bakış açıları değişecektir.”

"FATİH HOCA’YI ANLAMAK GEREKİR"

Zonguldak doğumlu teknik adam, Gladbach karşısında attığı golle galibiyette büyük pay sahibi olan Arda Turan’la ilgili “Beklentilerimize karşılık veren oyunculardan bir tanesi” derken “Onun maçlarını takip ediyoruz, gol attığı zaman seviniyoruz gururlanıyoruz. Bütün ülke onların ayaklarına bakıyor. Milli takıma alınmama konusunda ise bir teknik adam olarak oyuncu seçimlerinde orada karar veren bir mercii var, kararlara saygı duymak gerekir. Diliyorum bu durum çok uzun sürmez ve bu sezonki başarılı performansı milli takıma yansıtıp başarılar kazanırız. Fatih Hoca’yı anlamak lazım. Bazen hocalar sonrasında birçok şeyin daha iyi olması için böyle hamleler yaparlar. Umarız Fatih hoca da böyle yapmıştır.”

BURSASPOR

2010’da Bursaspor’u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam programın son bölümünde de eski takımını değerlendirdi: “Bursaspor iyi bir başlangıç yaptı. Oyun kalitesi anlamında bazı sıkıntılar var, ama her takım yaşıyor bunları. Sistemin oturması hemen mümkün değil. Geçen sezon da Beşiktaş’ta benzer sıkıntılar vardı. İnşallah böyle devam ederler. Orası bizim için farklı bir yer. Manevi anlamda büyük değeri var oranın. Osmanlı, Başakşehir, Konyaspor, bu takımların sayısının fazlalaşması Türk futbolunun kalitesini artıracaktır.”

AJANSSPOR.COM

Senin için hazırladığımız haberler