Paris'ten madalya ile dönen Yusuf Dikeç: Benim elimden silahımı aldılar

01.08.2024 - 13:01 | Son Güncellenme: 01.08.2024 - 13:32

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan Şevval İlayda Tarhan ile gümüş madalya kazanarak dönen milli sporcumuz Yusuf Dikeç yeni açıklamaları ile dikkat çekti.

Paris'ten madalya ile dönen Yusuf Dikeç: Benim elimden silahımı aldılar

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Atıcılık 10 Metre Havalı Tabanca Karışık Takım Final müsabakasında millilerimiz Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan takımımız gümüş madalya kazandı. Yusuf Dikeç ise dünya basınında yankı uyandırmasının ardından yeni açıklamalarda bulundu.

"Silahımı elimden alanlar ve buna sessiz kalan insanların..."

Yusuf Dikeç, TGRT Haber'in canlı yayınına telefon bağlantısı ile katıldı. Dikeç'in canlı yayındaki şu sözleri ise dikkat çekti: "Bu başarılar biraz kolay gibi geliyor da 24 yılın emeği var burada. Ben 24 yıldır bu sporu yapıyorum ve hep bugünün hayalini kuruyordum. İnanın çok çalıştım. Tabii hayatımızın hiçbir zaman dört dörtlük gittiği anlamına gelmiyor. Ben geçen sene Dünya Şampiyonası'na giderken olimpiyatlara 4 kotanın verildiği yarışmada 3 gün önce benim silahımı elimden aldılar. Tabii ben bu silahımı elimden aldıkları zaman bu zorlu mücadelede yılmadık, devam ettik. Ve ben şimdi bu madalyayı o gün silahımı elimden alanlar ve buna sessiz kalan insanların dışındaki 85 milyona armağan ediyorum."

"İnsanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin bir neferini konuşuyor"

Yusuf Dikeç konuşmasının devamında ise şunları söyledi: "Ben burada sadece bir simgeyim. Dünyadaki yorumlara da baktığınız aman insanlar sadece Yusuf Dikeç'i değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bir neferini konuşuyor. Bu yüzden çok mutluyum."

İlgini Çekebilir
Atıcılıkta tarih yazdı: Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç kimdir?
Habere Git

Yusuf Dikeç kimdir?

Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973'te Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğdu. Atıcılıkta ülkemizi temsil eden Dikeç tabanca kategorilerinde mücadele ediyor. Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatına devam eden Dikeç 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında Türkiye'yi temsil etti. Dikeç, Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler