Yüzme Milli Takımı madalyalar kazandı.

11.06.2018 - 16:20 | Son Güncellenme: 11.06.2018 - 16:20

 Artistik Yüzme Milli Takımı, Avusturya Açık Gençler Senkronize Şampiyonası'nda madalyalar kazandı.

Türkiye Yüzme Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, başkent Viyana'da 9-10 Haziran tarihlerinde organize edilen şampiyonada milli sporcular, madalyalar elde etti.

Organizasyona 2017 yılında 3 sporcuyla katılan ve madalya alamayan milli takım, 2024 nesli olarak görülen 13-15 yaş grubu figür kategorisinde 117 sporcunun katıldığı yarışmada hem bireysel birinciliği kazandı, hem de 13-15 yaş takımının 12 sporcusu da ilk 25 içinde yer alma başarısı gösterdi.

13-15 yaş grubu solo kategorisinde Anna Bahar Dığdığı, 15 sporcu arasında ikinci, düet kategorisinde Anna Bahar Dığdığı, Rumeysa Sude Ünal'dan oluşan milli takım birinciliği elde etti.

13-15 Yaş Milli Takımı, 8 ekip arasında birinci olurken, takım kombinasyon kategorisinde ikinci sırada yer aldı.

Gençler kategorisinde İde Ezgi Önal, solo teknik kategorisinde 8 yarışmacı arasında 3. olarak bronz madalyaya uzandı.

İde Ezgi Önal, 10 sporcunun katıldığı solo serbest kategorisinde ise 4. sırada yer aldı.

İde Ezgi Önal, Sude Dicle ve Talya Özkaya'dan oluşan milli takımı, düet teknik ve düet serbest kategorilerinde ise bronz madalya kazandı.

Büyükler mix düet kategorisinde serbest programda yarışan Eda Tuncay ve Gökçe Akgün'den oluşan milli takım, Çekya'dan Benesovska-Sindelar'ın önünde altın madalyanın sahibi oldu.

Katılımın düşük olduğu büyükler serbest solo kategorisinde Defne Bakırcı, Avusturyalı rakibinin ardından ikinci sırada yer aldı ve gümüş madalyayı boynuna taktı.

Büyükler Düet Takımı'nı oluşturan Defne Bakırcı ve Mısra Gündeş, düet teknikte gümüş, düet serbest kategorisinde ise bronz madalya kazandı.

Uzun süre sonra ilk kez oluşturulabilen büyükler takımı ise serbest programda Avusturyalı rakiplerinin gerisinde kalarak gümüş madalya alırken, teknik programda altın madalyanın sahibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler