Zeynep Şenpınar'ın katili Selim Ahmet Kemaloğlu'nun cezası belli oldu!

20.04.2021 - 15:42 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 15:56

20 Mayıs 2020'de boksör sevgilisi Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından dövülerek, bıçak darbeleriyle öldürülen Zeynep Şenpınar'ın davası bugün karara bağlandı.

Zeynep Şenpınar'ın katili Selim Ahmet Kemaloğlu'nun cezası belli oldu!

Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bugün, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kadın cinayetlerine yönelik örnek karar alındı. 2020 Nisan ayında erkek arkadaşının evinde dövülerek, bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar'ın davasında sona gelindi. Cinayete ilişkin ilk iki duruşmada cezai ehliyet beklenirken; üçüncü duruşmada boksör Selim Ahmet Kemaloğlu'nun cezai ehliyeti tanındı. Peki, Zeynep Şenpınar davasında hangi karar çıktı? 

Zeynep Şenpınar neden öldürüldü? 

24 yaşındaki kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı Muğla'daki evinde dövdükten sonra bıçak darbeleriyle katleden Selim Ahmet Kemaloğlu, bu girişiminden kısa süre sonra aynı bıçakla kendisini yaralamaya kalkmıştı. Sözlü başlayan ve henüz bilinmeyen tartışma, bir anda fiziksel saldırıya dönüştü. Boksör Kemaloğlu, kendini yaralar yaralamaz sağlık ekiplerini arayıp yardım istedi. Korkunç olayda Zeynep Şenpınar hayatını kaybederken; Şenpınar'ın erkek arkadaşı tedavi edilip tutuklandı. 

"Cezai sorumluluğu tam olduğu oy birliğiyle..."

Zeynep Şenpınar cinayetinin üçüncü duruşmasında cinayet zanlısı Selim Ahmet Kemaloğlu'nun cezai sorumluluğunun tam olduğu saptandı. Yapılan değerlendirmede, "…Cezai sorumluluğunu müessir ve kişide şuur ve hareket serbestlisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı, adli dosya tetkikinde sanığın mezkür suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyuta bir akli anzanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadığı, bu duruma göre Selim Ahmet Kemaloğlu'nun 24 Mayıs 2020 tarihinde sanığı bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur." ifadelerine yer verildi.

Cezası belli oldu...

Üniversite öğrencisi Zeynep Şenpınar'ı bıçak darbeleriyle öldüren Selim Ahmet Kemaloğlu'na müebbet hapis cezası verildi. Sanığa iyi hal indirimi uygulanmazken; Şenpınar'ın annesi Aruz Şenpınar'ın isteği yerine geldi. 

Zeynep Şenpınar'ın annesi, "En ağır cezaya çarptırılsın..."

Kızının cenaze töreni sırasında fenalaşan Aruz Şenpınar, Selim Ahmet Kemaloğlu'nun en ağır cezaya çarptırılmasını talep ederek; "Herkesten yardım istiyorum ben. Ben yandım başka anneler benim gibi yanmasın. Hiç kimsenin kızı ölmesin. Bunun kanı yerde kalmasın. Cumhurbaşkanından, Emine Erdoğan'dan yardım istiyorum. Emine hanım sen de bir kadınsın, kimsenin kızı ölmesin, kimsenin annesi sızlamasın. Emine hanımdan yardım istiyorum. Benim yüreğim yanmış başka kimsenin yanmasın. Gelinlik yerine kefen giydi kızım" şeklinde konuşmuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler