Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu!

20.12.2019 - 11:39 | Son Güncellenme: 20.12.2019 - 11:39

Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Son 16 Turu eşleşmeleri, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kurayla belli oluyor. Kura çekimini Ajansspor'dan canlı aktarıyoruz.

Hangi takımlar seri başı, maçlar ne zaman oynanacak? İşte detaylar...

Kupada 5. tur rövanş karşılaşmaları sonunda Kasımpaşa, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor, Galatasaray, Beşiktaş, BtcTurk Yeni Malatyaspor, GMG Kırklarelispor, Demir Grup Sivasspor, Göztepe, Fenerbahçe, İstikbal Mobilya Kayserispor, Denizlispor, Medipol Başakşehir, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Trabzonspor, son 16 turuna adlarını yazdırdı.

Seri başı takımlar:

Erzurumspor, Rizespor, Sivasspor, Kayserispor, Göztepe, Kasımpaşa, Kırklarelispor, Denizlispor

Seri başı olmayan takımlar:

Antalyaspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak son 16 turunda ilk karşılaşmalar 14, 15 ve 16 Ocak 2020, rövanş mücadeleleri ise 21, 22 ve 23 Ocak 2020 tarihlerinde yapılacak.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki eşleşmeler!

Medipol Başakşehir - Kırklarelispor
Antalyaspor - Göztepe
Kayserispor - Fenerbahçe
Çaykur Rizespor - Galatasaray
Alanyaspor - Kasımpaşa
Yeni Malatyaspor - Sivasspor
Erzurumspor - Beşiktaş
Trabzonspor-Denizlispor

Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı:

"Kayseri'de oynayacağız. Kamptan hemen sonra oynanacak maçlar. Hayırlısı olsun. İlk maçın orada olması avantaj olabilir. Kupada artık sona yaklaşıyoruz. Hedefimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak."

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay:

"İlk maç güzel olacak. İkinci maç bizim sahamızda. Türkiye Kupası denilince Galatasaray akla geliyor. İlk ve son sahibiyiz. İnşallah yine kupayı müzemize götürürüz. Motivasyonumuz yüksek.

Kayyum atanması talep ediliyor. Ne yazık ki böyle bir dava açılmış durumda. Ama kayyum şartları oluşmuş değil. Yönetim kurulu üyelerinin tedbir kararı yürürlüktedir. Bazı arkadaşlarımız bu konuda çaba sarf etmekte. Yönetimi meşgul etmekten vazgeçmeliler.

Arda Turan konusunda bize intikal eden herhangi bir şey yok. Henüz çok erken. Ligin ilk yarısı sona erdiğinde bu konuları gündemimize alacağız, değerlendireceğiz.

 

Şu an bazı hacizler sebebiyle Galatasaray yapılandırmayı tamamlayabilmiş değil. Bankada yeterli paramız var. Ama kaynakları kullanmada bazı sorunlar yaşıyoruz. Bunu da kısa sürede sonuçlandırır ve yolumuza devam ederiz.

Babel ile ilgili daha önce böyle bir eşy olmuştu. Gereği yapıldı. Yeni bir şey değil."

 

Trabzonsporlu yönetici Ahmet Gökhan:

"Buraya kadar geldikten sonra bütün takımların güçleri eşit. Son maçı ligde Denizlispor ile oynamıştık. Bize bir telafi şansı doğdu. İnşallah centilmence bir eşleşme olur."

Kayserisporlu yönetici Muhammed Ali Temel:

Kayserispor olarak Fenerbahçe'yi en iyi şekilde misafir edeceğiz. Türkiye Kupası'nda gidebildiğimiz kadar gitmek. Daha önce bu kupayı kazandık. Kazanmak istiyoruz. Dostluk içinde geçecek bir maç olacaktır. Fenerbahçe ile dostluğumuz var. İlk maçımız Kayseri'de. İnşallah galip geleceğimize inanoyoruz.

 

BB Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş:

“Biz BB Erzurumspor olarak 3. turda turnuvaya dahil olduk. Önce Edirne’yi eledik. Daha sonra evimizde Bodrumspor’u eledik. Dün de 5. turda Bursaspor’u geçerek bugün Beşiktaş ile eşleştik. Ben Beşiktaş’a başarılar diliyorum. İnşallah güzel bir maç olacak karşılıklı. Öncelikli hedefimiz bulunmuş olduğumuz ligi ilk 2 içerisinde tamamlayıp Süper Lig’e dönmek. Önceliğimiz kesinlikle Süper Lig. Dolayısıyla bu turnuvada da devam edebildiğimiz kadar edeceğiz. Takımımızı çok fazla yormadan, zorlamadan. Bütün takımlara hayırlı uğurlu olsun diliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler