Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda eşleşmeler

Feride Kara
23.12.2022 - 11:20 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 12:08

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Son 16 turunda takımlar tek maç eleme sistemine göre 17, 18 ve 19 Ocak 2023 tarihlerinde karşılaşacak

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda eşleşmeler

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu Kura çekimi, bugün TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak. Orhan Saka Konferans Salonu'nda saat 11.30'da gerçekleşecek.

Tek maç sistemi olacak

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda yer alacak olan takımlar tek maç eleme sistemine göre karşılaşacak.

Seri başı olan takımlar

Fenerbahçe

Konyaspor

Başakşehir

Alanyaspor

Beşiktaş

Sivasspor

Trabzonspor

Antalyaspor

Seri başı olmayan takımlar

Ankaragücü

Galatasaray

Gaziantep

Karacabey 

Kayserispor

Rizespor

Sivasspor

Ümraniyespor

Galatasaray ezeli rakipleriyle eşleşebilir

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turuna kalan Galatasaray, seri başı olamadı. Sarı kırmızılılar kurada ezeli rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan biriyle eşleşebilir.

TFF Başkanı Büyükekşi'den açıklamalar

Ziraat Türkiye Kupası kura çekiminde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF yöneticileri ve kulüp temsilcileri yer aldı. Kura öncesinde Başkan Büyükekşi açıklarda bulunuyor. 
 
 
 

Bizim için en önemli konu insan sağlığı

Mehmet Büyükekşi "Bugün Ziraat Türkiye Kupası'nın Son 16 Turu'nun kura çekiminde sizlerle olmaktan memnununiyet duyuyorum. İlk 5 tur sonunda rakiplerini eleyerek üst tura çıkan takımları tebrik ediyorum. Tüm takımlara son 16'da başarılar diliyorum. Bizim için en önemli konu insan sağlığı.

Cansu Tiryaki'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

Sahada yer alan oyuncuların, hakemlerin, teknik ekiplerin sağlığı 1. önceliğimiz. Fatih Karagümrük ile Uşakspor arasındaki maçta rahatsızlık yaşayan Cansu Tiryaki'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hakemimizin rahatsızlanması sonucu maçı durduran orta hakem Cihan Aydın'ı da ayrıca tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü

Ziraat Türkiye Kupası'nda en alt ligden en üst lige kadar tüm takımlar birbirleri ile mücadele ediyor. Böylece tüm Türkiye'yi kucaklaşmış oluyoruz. Hep hedefimiz kadınların, çocukların, gençlerin maçları beraber seyretmesi. Türkiye Kupası da buna hizmet ediyor. Özellikle 2022'nin son günleri, 2023'e adım atacağız. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü. Böyle bir yılda Türkiye Kupası ayrı bir anlam taşıyor

Karacabey Belediyespor ve Çaykur Rizespor'u kutluyorum

Böyle bir yılda Türkiye Kupası ayrı bir anlam taşıyor. Bu kulüplerimiz için ayrı bir motivasyon olması lazım. Türkiye Kupası'nı alan takım UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil ediyor. Bu sezon 18'i amatör olmak üzere 148 takım ile başlayan kupa serüveninde son 16'ya geldik. Birçok sürpriz sonuçlarla karşılaştık. Süper Lig'den rakiplerini eleyen TFF 2. Lig'den Karacabey Belediyespor'u ve TFF 1. Lig'den Çaykur Rizespor'u ayrıca kutluyorum." ifadelerini kullandı

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu eşleşmeleri

Alanyaspor - Galatasaray

Gaziantep FK - Konyaspor

 Sivasspor - Karacabey Belediyespor

Ümraniyespor - Trabzonspor

Fatih Karagümrük - Medipol Başakşehir

Antalyaspor - Kayserispor
 

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor

MKE Ankaragücü - Beşiktaş
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

Maçlar Ocak'ta oynanacak

Son 16 turunda yer alacak olan takımlar tek maç eleme sistemine göre 17, 18 ve 19 Ocak 2023 tarihlerinde karşılaşacak.

 

 
 

Bu turdan sonra artık zor ve kolay kura yok

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ kuranın ardından "Bu turdan sonra artık zor ve kolay kura demek doğru olmaz. Geçen turda Şanlıurfaspor ile oynadık. 2. Lig takımı olmasına rağmen çok iyi mücadele etti. 2-0 geriye düştük, sonra 4-2 kazandık. Her takım tek maç usulü olduğu için varını yoğunu ortaya koyuyor. Ankaragücü iyi bir takım. Biz de Türkiye Kupası'nı çok önemsiyoruz. 100. yılda bu kupayı müzesine götüren takım olmak istiyoruz.
 
 
 
 
 
 

 

Orada tatsız olaylar yaşanmıştı

Orada tatsız olaylar yaşanmıştı. Ama o dönemde TFF kendi kuralları çerçevesinde ceza uygulamıştı. Beşiktaş Türkiye'nin en eski ve en büyük camialardan bir tanesi. Biz hiçbir kulübün ferdi olaylarını tüm camialara mal etmek istemeyiz. Ankaragücü Başkanı ve yönetim kurulu üzüntülerini bizlere ifade ettiler zaten. Bir sorun olacağını zannetmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları bellidir. Beşiktaş Türkiye'nin her yerinde gider, maçını oynar. Maçın dostluk içerisinde oynanacağını düşünüyoruz, hiçbir endişem yok" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler