ÖZEL | Ziraat yıldızı Faik Samed Güneş'ten Fenerbahçe ve Galatasaray sözleri

24.09.2024 - 10:52 | Son Güncellenme: 24.09.2024 - 11:12

AXA Sigorta Efeler Ligi ekibi Ziraat Bankkart'ın tecrübeli milli oyuncusu Faik Samed Güneş, Ajansspor için yaptığı özel röportajında milli takım kariyerinden bahsetti.

ÖZEL | Ziraat yıldızı Faik Samed Güneş'ten Fenerbahçe ve Galatasaray sözleri

AJANSSPOR - ÖZEL

Filenin Efeleri'nin başarılı orta oyuncusu Faik Samed Güneş, Ajansspor'un sorularını yanıtladı. Güneş, Ziraat Bankkart'taki yeni sezon hedefleri ve kariyeri hakkında konuştu.

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Voleybol kariyeriniz nasıl başladı?

"Merhaba, ben Faik Samed Güneş. 1993, Tokat doğumluyum. A Milli Voleybol Takımı ve Ziraat Bankkart Spor Kulübü oyuncusuyum. Orta oyuncu mevkinde oynuyorum. Küçük yaştan itibaren çeşitli branşları denedim ve 14 yaşında beden eğitimi öğretmenlerim vasıtasıyla voleybola yöneldim. Voleybol kariyerime Tokat Belediye Plevnespor’da başladım."

Milli takıma seçilmek nasıl bir duygu? İlk çağrıldığınızda ne hissettiniz?

İlk olarak Yıldız Milli Takımı'na seçilmiştim. Kampa ilk gittiğinizde küçük bir heyecan oluyor, ama en duygulandığım an İstiklal Marşı çaldığı sırada ülkemiz için oynadığımızı ve bu şanlı bayraklı formayı üzerimde taşıdığımı fark ettiğim andı.

Milli takım forması giymek size nasıl bir motivasyon sağlıyor? Bu formayı giymek sizin için ne ifade ediyor?

Milli takım, bir sporcunun en kutsal yeri olduğunu düşünüyorum. Motivasyona ihtiyacınız kalmıyor; sahaya çıktığınızda tribünlerde bayrakları gördüğünüzde, bütün Türkiye'nin sizi izlediğini ve bunun ağırlığını hissediyorsunuz. Bu formanın anlamı çok net: Türkiye'yi dünyanın her yerinde onurlandırmak ve gururlandırmak için bir görev.

İlgini Çekebilir
Aslı Kalaç açıkladı: Filenin Sultanları'nda soğuk rüzgârlar mı esiyor?
Habere Git

Voleybol dışında hangi alanlarda kendinizi geliştirmek istersiniz?

Aslında birçok alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Ancak çok zamanım olmadığı için bu zor oluyor tabii. Müzik alanına ilgim var, birden fazla enstrüman çalıyorum. Ama zaman sıkıntısından dolayı çok fazla ilerleyemiyorum. Eğitim olarak da kendimi geliştirmek istiyorum; İngilizce dışında bir dil daha öğrenmek istiyorum.

Yeni sezon başında performans hedefleriniz neler? Bu hedeflere ulaşmak için hangi alanlarda kendinizi geliştirmeyi planlıyorsunuz?

Her sezon olduğu gibi, kulübümüzün hedefi şampiyonluk ve biz bunun en güçlü adaylarından biriyiz. Kendi hedeflerim de doğal olarak bununla bağlantılı; şampiyonluğa en iyi şekilde katkı sağlamak istiyorum.

Sezon boyunca karşılaşmayı en çok merak ettiğiniz rakip takım hangisi? Neden bu takımı özellikle önemsiyorsunuz?

Aslında tek bir takım yok, ama Fenerbahçe ve Galatasaray diyebilirim. Çünkü taraftar baskısını hissediyorsunuz ve öyle bir ortamda voleybol oynamak hem keyifli hem de zor oluyor.



Voleybol kariyerinizde en gurur duyduğunuz an nedir?

Çok fazla gururlandığım an var, ama geçmişe baktığımda en gururlandığım şey, Tokat’tan Milli Takım kampına, Ankara'ya geldiğim gündü. Çünkü bu, en zoruydu ve her şeyin başlangıcıydı.

Senin için hazırladığımız haberler