Zirveye Sivas darbesi

Salim Manav
13.05.2021 - 09:49 | Son Güncellenme: 13.05.2021 - 09:55

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son haftaya taşınırken, Demir Grup Sivasspor zirve mücadelesi veren rakiplere geçit vermeyerek mutlu sona ulaşacak takımın kim olacağına büyük etki etti.

 Zirveye Sivas darbesi

Yiğidolar’ın ilk çelmeyi Galatasaray’a taktı. 28. haftayı lider bitiren sarı-kırmızılılar, 29. haftada Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. CimBom’un bu kaybının ardından Beşiktaş, Gaziantep FK’yı yenerek liderlik koltuğunu devir aldı.

Skorer'de yer alan habere göre kırmızı-beyazlıların zirveye etkisi bununla da kalmadı. 36. haftada Beşiktaş’ı ağırlayan Yiğidolar güçlü rakibi ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçla siyah-beyazlılar, Fenerbahçe’nin ‘bay’ geçtiği haftada en yakın rakibiyle puan farkını yükseltme şansını kaçırdı.

Demir Grup Sivasspor’un en büyük darbesi ise Fenerbahçe’ye oldu. Önceki gün sarı-lacivertlileri Kadıköy’de 2-1 yendi ve rakibini zirveden etti. Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılsaydı, Beşiktaş’ın Fatih Karagümrük’e kaybetmesinin ardından liderliğe yükselecekti.

Bu sonuçların yanında kırmızı-beyazlıların yenilmezlik serisi 18 maça çıktı. 21. haftada Alanyaspor’a 3-1 kaybeden ve 24 puanla 14. sırada yer alan Sivasspor devamında oynadığı müsabakaları kaybetmedi. Puanını 62’ye yükseltti, beşinciliğe kadar çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler