Zlatko Dalic'in Fenerbahçe'ye ilk transferini açıkladılar

Salim Manav
20.06.2021 - 09:35 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 11:07

Fenerbahçe'de teknik direktörlük için Zlatko Dalic adı gündeme gelirken Dalic ile anlaşılması durumunda German Valera ilk transfer olacak. İşte detaylar...

Zlatko Dalic'in Fenerbahçe'ye ilk transferini açıkladılar

AJANSSPOR-

Fenerbahçe'de teknik direktör konusunda çeşitli iddialar gündeme gelirken son olarak Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Zlatko Dalic'in adı ön plana çıktı.

Yeni sezon önce teknik direktör konusunu netleştiremeyen Fenerbahçe 'nin adı birçok kez Hırvat hocayla anılırken Hürriyet'te yer alan haberde, deneyimli teknik adamla anlaşılması durumunda ilk transferin German Valera olabileceği belirtildi.

İspanya La Liga'nın son şampiyonu Atletico Madrid'in B takımında forma giyen German Valera'yı, Hırvat teknik adamın çok beğendiği ve Fenerbahçe ile sözleşme imzalaması durumunda oyuncuyu Türkiye'ye götürmek isteyebileceği vurgulandı.

Atletico Madrid'le sözleşmesi 2026'ya kadar

Son olarak Atletico Madrid'den Tenerife'ye kiralık olarak gönderilen 19 yaşındaki İspanyol futbolcu, 16 maçta 2 gol atıp 1 de asist yaptı.

Futbol hayatına Villarreal alt yapısında başlayan kanat oyuncusu daha sonra Atletico Madrid'in U19 ve B takımlarında görev aldı.

Sağ kanat başta olmak üzere, sol kanat ve forvet arkasında da görev alabilen German Valera'nın Atletico Madrid'le 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Zlatko Dalic kimdir?

Kariyerinde daha önce HNK Rijeka, Dinamo Tirana, Slaven Belupo, Faisaly, Al-Hilal ve Al-Ain gibi takımlar bulunan 54 yaşındaki Hırvat teknik direktör, 2017 yılından bu yana Hırvatistan Milli Takımı’nı çalıştırıyor. Zlatko Dalic, 2018 Dünya Kupası’nda Hırvatistan Milli Takımı’nı finale taşımıştı. Finalde Fransa’ya kaybeden Hırvatistan, dünya ikincisi olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler