Avrupa'nın göbeğinde "VAR" kullanılmayacak!

Cem Ergün
26.04.2024 - 18:28 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 13:33

Dünya futbolunun son dönemdeki en büyük yeniliği olan VAR teknolojisi, artıları kadar eksileriyle de çok tartışılıyor. İşte VAR teknolojisini artık kullanmayacak olan ülke!

Avrupa'nın göbeğinde "VAR" kullanılmayacak!

AJANSSPOR HABER

İsveç Futbol Federasyonu, VAR teknolojisini kullanmayacak. Federasyon Başkanı Fredrik Reinfeldt, ülkenin elit takımlarının VAR teknolojisine karşı çıktığını ve bu eleştirileri dikkate alarak VAR'ı kullanmayacaklarını duyurdu. İşte detaylar...

18 kulüp VAR'ı reddetti

İsveç Futbol Federasyonu Başkanı Fredrik Reinfeldt, elit seviyedeki 18 kulübün VAR teknolojisine karşı olduğunu duyurdu. Fredrik Reinfeldt, şu sözleri kullandı: "Buna saygı duyuyoruz. Bu nedenle bir önceki temsilciler kurulu toplantısına VAR ile ilgili herhangi bir teklif sunmadık ve gelecekte de bunu öngörmüyorum" 

VAR kullanımı zorunlu değil

 Fredrik Reinfeldt, ayrıca VAR kullanımının UEFA tarafından zorunlu tutulmadığını ve kararın kendilerine ait olduğunu ifade etti. Reinfeldt, geçtiğimiz yıllarda VAR'ın futbolun geleceği olduğunu dile getirmiş ve taraftarlardan büyük tepki görmüştü.

İsveç, bu kararıyla futbolda VAR teknolojisini reddeden ülkelerden biri oldu. VAR, Türkiye ve Avrupa'nın önde gelen liglerinde tartışılmaya devam ederken, İsveç kulüpleri bu teknolojiyi ligde kullanmak istemediklerini duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler