13. Eğirdir Triatlonu, başladı

15.08.2015 - 14:34 | Son Güncellenme: 15.08.2015 - 15:09

13. Eğirdir Triatlonu, 451 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Aktaş ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Limanı'nda çaldıkları sirenle yarışın startını verdi. 

Yarışmaya katılan 451 sporcu, Eğirdir Gölü'ndeki 1,5 kilometrelik parkuru yüzerek tamamladıktan sonra karada 40 kilometrelik parkuru bisikletleri ile geçecek. 7 kategoride mücadele eden sporcular, en son Yeşilada'daki 10 kilometrelik parkurda koşacak. 

Hamdi Güneş,  yaptığı açıklamada, Eğirdir'in Alanya'dan sonra triatlonun üst üste yapıldığı ikinci yer olduğunu, bu durumun da ilçeyi önemli hale getirdiğini söyledi. 

Yarışmada 451 sporcunun yer aldığını anımsatan Güneş, bunun şu ana kadar yapılan yarışmalardaki en geniş katılım olduğunu ifade etti. 

Güneş, Türkiye Şampiyonası'nın ayaklarından biri olan triatlonda elde edilecek puanların, Kuşadası'nda yapılacak final yarışları öncesi sporcuların puanlarına ekleneceğini kaydetti. 

Yarın başlayacak Avrupa Kupası'nda 45 sporcunun mücadele edeceğini belirten Güneş, kupada, olimpiyatlarda mücadele etmiş sporcuların da yer alacağını, tüm sporseverler için seyri hoş bir yarışma olacağını vurguladı. 

Avrupa kupasına katılacak sporcuların Eğirdir'den duyacağı memnuniyetin, gelecek yıllardaki kupalara katılımı daha da arttıracağına inandığını dile getiren Güneş, "Burada çok güzel hazırlıklar yapıldı. Her şey Avrupa standartlarına uygun hale getirildi" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler