16 Mart | Koronavirüsü için 500 bin maske bağışı yapıldı

17.03.2020 - 13:27 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 13:27

Koronavirüs sebebiyle ertelenen ve iptal olan spor organizasyonları hangileri? İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya yayıldı. Birçok spor organizasyonu ya askıya alındı ya da ertelendi? 16 Mart hangi spor müsabakaları ertelendi. İşte bütün detaylar...

Dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konan kişilerin sayısı 180 bine yaklaşırken, ülkeler salgının yayılmasını önlemek amacıyla tedbirlerini artırmaya devam ediyor. Vakalar arttıkça yeni önlemler alınmaya başlanılıyor. 16 Mart 2020 tarihinde yaşanan tüm vakalar ve alınan tüm kararları sizler için derledik... İşte Ajansspor'un hazırladığı 16 Mart'ta yaşananlar;

İngiltere'de de vaka sayısı 171 artarak 1543'e, 35 olan ölü sayısı da 18 artarak 53'e çıktı.

İsveç Halk Sağlık Dairesi, Kovid-19 nedeniyle ölü sayısının 3 artarak 6'ya, virüs taşıyanların sayısının da 1040'a yükseldiğini belirtti.

Hollanda'da vaka sayısı 278 artarak 1413 oldu. Ölü sayısı ise 20'den 24'e çıktı.

Yunanistan'da vaka sayısı 352'ye yükselirken, 4 olan ölü sayısında artış yaşanmadı.

Ölü sayısı 5 olan Belçika'da vaka sayısı 172 artarak 1058'e ulaştı. Belçika'da tüm oyun alanları ve parklar geçici süreyle kapatıldı. Çinli online alışveriş platformu Alibaba, Belçika'ya 500 bin maske bağışı yaptı.

Vaka sayısı Slovakya'da 72'ye, Macaristan'da da 39'a yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki toplam Kovid-19 vaka sayısının 18 olduğunu bildirdi.

Koca, yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri ile uçuşların durdurulacağını kaydetti.

İstanbul Valiliği, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri doğrultusunda Valilik koordinasyonunda Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan İstanbul'a gelecek vatandaşların 14 gün süreyle karantina/gözetim altına alınacağını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, salgın nedeniyle cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerektiğini duyurdu.

Guatemala, Bahreyn ve Portekiz'de bugün Kovid-19 nedeniyle ilk ölümler yaşandı.

Somali, Liberya ve Grönland'de ilk vakalar tespit edildi.

Almanya'da 1. ve 2. lig futbol karşılaşmaları 2 Nisan'a kadar askıya alındı.

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde virüs vaka sayısını 179 bin 22 olarak güncelledi.

Siteye göre, Kovid-19 nedeniyle toplam 7 bin 67 kişi öldü, 78 bin 285 kişi ise iyileşti.

Lübnan'da Kovid-19 nedeniyle olağanüstü hal ilan edilirken, Bangladeş'te eğitime ara verildi.

Güney Amerika ülkeleri Venezuela'da salgın nedeniyle başkent Caracas ile 6 eyalet karantina bölgesi ilan edilirken, Kolombiya'da, kendi vatandaşları ve oturum iznine sahip yabancılar dışındakilerin ülkeye girişleri durduruldu.

Vaka sayısının 71'e ulaştığı Peru'da Ulusal Acil Durum ilan edildi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador virüsün yayılmasını engellemek için seyahat ve ticari faaliyetlerini kısıtlama kararı aldı. Bolivya da 18 Mart'tan itibaren AB ülkeleri ile İngiltere, İrlanda ve İran'dan gelenlere kapılarını kapatacağını bildirdi.

Güney Amerika ülkesi Şili'de vaka sayısı 75'ten 155'e yükseldi. Devlet Başkanı Sebastian Pinera, 18 Mart'tan itibaren hava, kara ve deniz sınırlarının yabancı yolculara kapatılacağını, kargo ve ticari taşımacılığın devam edeceğini açıkladı.

Malezya İslami Kalkınma Birimi, ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerin bugünden itibaren 10 günlüğüne kapatılması tavsiyesinde bulundu.

Irak'ın Kerkük şehrinde salgın nedeniyle tüm lokantalar kapatılırken, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sırbistan Futbol Federasyonu, vaka sayısının 57'ye yükseldiği ülkede tüm futbol müsabakalarının askıya aldığını açıklandı.

24 vakanın bulunduğu Bosna Hersek'teki iki entiteden biri Bosna Hersek Federasyonu afet durumu ilan ederken, Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) ise olağanüstü hal ilan edildi.

Vaka bulunmayan Karadağ'daki camilerde cuma ve vakit namazlarının kılınmaması kararı alınırken, Kosova'da virüs bulaşanların sayısı 15'e yükseldi.

Fas hükümeti, Kovid-19 görülen kişi sayısının 29'a yükseldiğini, salgın nedeniyle restoran ve sinemaların yanı sıra spor ve eğlence mekanlarının da kapatılması kararı aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Misrata Havaalanındaki uçuşları durdurdu.

Filipinler'de yaklaşık 57 milyon kişinin yaşadığı Luzon Adası'nda da "yaygın karantina" kurallarının uygulanacağı belirtildi.

Mısır hükümeti de ülkedeki bütün havalimanlarında uçuşları durdurma kararı aldı.

Senin için hazırladığımız haberler