30 Mart | Koronavirüs salgınında bugün neler yaşandı?

05.04.2020 - 22:01 | Son Güncellenme: 05.04.2020 - 22:01

Koronavirüs sebebiyle ertelenen ve iptal olan spor organizasyonları hangileri? İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya yayıldı. Birçok spor organizasyonu ya askıya alındı ya da ertelendi? 30 Mart hangi spor müsabakaları ertelendi. İşte bütün detaylar...

Dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulanların sayısı 750 bine ulaşırken, virüsten iyileşenlerin sayısı 120 bini geçti. İşte 30 Mart'ta yaşananlar ve alınan kararlar; 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Twitter hesabından yayınladığı fotoğrafta 30 Mart günü vefat eden kişi sayısının 37 kişi olduğunu belirtti. Bu tabloya göre, bu güne kadar corona virüsünden ölen kişi sayısı 168'e yükseldi. 

Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Koronavirüs Operasyon Karargahı tarafından yapılan açıklamada, 64 kişide daha korona virüs tespit edildiği, 11 kişinin ise iyileşerek taburcu olduğu bildirildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisiyle özel Liv Hospital hastanesinde tedavi gören Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, son testi de pozitif çıkmasına rağmen komisyon kararıyla taburcu edildi. Hastaneden yapılan açıklamada Terim'in 14 gün süreyle evinde karantinada kalacağı belirtildi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin bahar dönemi ara sınavlarının 18 Nisan-7 Mayıs tarihlerini kapsayan 20 günlük süreçte internet tabanlı ortamlarda yapılacağı açıklandı.

NTV Sunucusu Serhan Başbahçıvan kanaldaki 2 muhabir ve 1 kameramanın koronavirüse yakalandığını duyurdu. Başbahçıvan isimleri açıklamadı ancak 2 muhabirin Korhal Varol ve Pınar İlik Üçer olduğu tahmin ediliyor.

Umreden dönen ve Gölbaşı'nda bulunan KYK yurtlarında karantinaya alınan çok sayıda kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Sağlık personelinden edinilen bilgiye göre hastanelere sevk edilen vaka sayısı toplamda 120'ye yaklaştı. Yurtlarda 14 günü geride bırakan karantina süresi bir hafta daha uzatıldı.

Kars'ta, 3 köy ve 1 mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantina altına alındı.

Senin için hazırladığımız haberler