Avusturya'da örnek zemin uygulaması… Bakın onlar ne yaptı?

24.02.2021 - 20:34 | Son Güncellenme: 24.02.2021 - 20:43

Türkiye’de son olarak Fenerbahçe’nin Ülker Stadı’nda ortaya çıkan bozuk zemin problemi Avusturya’da da yaşandı. Sturm Graz ile Wolfsberg arasındaki maçın oynandığı Merkur Arena patates tarlasına dönünce lig yönetimi harekete geçti. İşte haberin ayrıntıları…

Avusturya'da örnek zemin uygulaması… Bakın onlar ne yaptı?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR
Avusturya Bundesliga'da Sturm Graz'ın maçlarını oynadığı Merkur Arena'da sahanın inanılmaz derecede kötü duruma gelmesi üzerine Bundesliga yönetimi karar aldı. Lig yönetimi Sturm Graz kulübüne pazar günü oynanacak Salzburg maçına kadar sahayı düzeltip düzeltemeyeceklerini sorarak alınacak önlemler hakkında bilgi istedi. 

Sturm Graz yetiştiremezse evinde oynayamayacak

Saha eğer maç gününe kadar sorunsuz oynanacak şekilde düzeltilemezse karşılaşma Bundesliga yönetimi tarafından kurallar gereği başka bir sahaya alacak.

Şikayetler üzerine duruma el konuldu

Avusturya'da oynanan her maç sonrasında hakemler, ev sahibi takım ve misafir takım sorumluları sahanın durumuna dair not vererek bunu yazılı olarak Bundesliga yönetimine bildirmek zorunda. Geçen hafta Sturm Graz'ın Wolfsberg ile oynadığı karşılaşma sonrası özelikle iki takımın teknik direktörünün sahadan çok şikayet etmeleri Bundesliga yönetimini harekete geçirdi.

Bizdeki durum ne?

Spor Toto Süper Lig’de de bozuk zeminlerden kimin sorumlu olduğu ve sahaların nasıl düzeltileceği tartışması yaşanıyor. Fenerbahçe ile Göztepe arasında Ülker Stadı’nda oynanan son karşılaşma zeminin içler acısı halini ortaya koymuştu. Hatta bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in “Biz kimseye sahayı şöyle yap, böyle yap” diyemeyiz sözleri de çok tartışılmıştı. 

TÜRKİYE'DE ZEMİNLERDEN KİM SORUMLU?

FENERBAHÇE'NİN ZEMİN SORUNU NE ZAMAN DÜZELECEK?

Senin için hazırladığımız haberler