Beşiktaş Emlakjet, Koç Ahmet Kandemir'i Yolladı Milicic'i Getirdi

Akın Ungan
30.12.2022 - 14:53 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 16:40

Son dakika | Beşiktaş, uzlaşamadığı erkek basketbol koçu ve şube koordinatörü Ahmet Kandemir'in sözleşmesini tek taraflı feshetti. İşte yeni antrenör.

Beşiktaş Emlakjet, Koç Ahmet Kandemir'i Yolladı Milicic'i Getirdi

AJANSSPOR HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde kötü bir dönemden geçen Beşiktaş Emlakjet'te hareketli bir gün yaşandı. Beşiktaş Kulübü, basketbol şubesinin koordinatörü ve erkek takımının koçu olan Ahmet Kandemir ile ayrılık konusunda karşılıklı uzlaşma görüşmelerinden sonuç alamadı. Kulüp, bunun üzerin Kandemir'in sözleşmesini tek taraflı olarak feshetip gönderirken, Igor Milicic ile resmen anlaştığını da duyurdu.

Yeni projenin koordinatörü olarak geldi

İki sezon önce yeni bir yapılanma projesinin genel koordinatörü olarak göreve gelen Ahmet Kandemir, takımın başınaysa Burak Bıyıktay'ı seçti. Fakat ilk 6 haftada galip gelinemeyince Kandemir, koçluk şapkasını da giyip sahaya indi. Kandemir, takımı toparlayarak play-off'a kadar taşıdı. Geçen sezonsa takım orta ligi 10. sırada tamamladı. Bu sezon da işler iyi gitmeyince siyah beyazlı yönetim yolları ayırma kararı aldı. 

Koordinatör olarak devam etmesi istendi ama

Yönetim başlangıçta Ahmet Kandemir ile koordinatör olarak devam etmekten yanaydı. Hatta yönetimin belirlediği yeni koçu Kandemir de onayladı ve "İyi bir koç" dedi. Ancak ilerleyen süreçte taraftalar anlaşamadı. Taraflar yolları ayrılması konusunda mutabık kaldı ancak tazminat ve alacaklar konusunda pürüzler çıktı. Görüşmeler uzlaşmayla sonuçlanmayınca Beşiktaş yönetimi Ahmet Kandemir'in sözleşmesini tek taraflı olarak feshetme yoluna gitti.

İlgini Çekebilir
Yayıncı kuruluşta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi kızdıracak sözler!
Habere Git

Mahmuti ve Ene ile görüştü anlaşamadı

Diğer yandan siyah beyazlı yönetim Ahmet Kandemir'i koçluktan alma kararını verdikten sonra iki baş antrenör belirledi. Yönetim Oktay Mahmuti ve Orhun Ene ile görüşmeler yaptı. Ancak her iki isimle de anlaşma zemini bulamadı ve başka alternatiflere yöneldi. 

Polonya Milli Takımı Koçu Milicic'e emanet

İki koçtan gelen olumsuz yanıtın ardından Beşiktaş, Igor Milicic'e yöneldi. Bu isme henüz ipler kopmadığı dönemde Ahmet Kandemir de olumlu görüş bildirdi. Polonya Milli Takımı'nı çalıştıran başantrenör ile anlaşma sağlanarak İstanbul'a davet edildi. Ancak Kandemir'in sözleşme feshinin uzaması sebebiyle imzalar atılamadı.

Eski koç Bayülken'den Çebi'ye sert tepki

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bir basın toplantısında basketbol takımının içinde bulunduğu duruma dair soruyu yanıtlarken, "15 kişi ancak geliyor maça. Şubenin geliri maçlarda kapıda görevlendirilen güvenlikçinin maaşını bile çıkartmıyor" dedi. Çebi'nin bu sözlerine siyah beyazlıların eski basketbolcusu ve koçu İhsan Bayülken, sert tepki gösterdi. BeinSports'taki programda Bayülken, "Beşiktaş basketbolu duvara çarptı. Yönetim basketbolu gözden çıkarttıysa, sayın başkan Ahmet Nur Çebi'nin umurunda değilse basketbol, o zaman versin bir gruba. Kambur olarak görüyorsa çıksın basketboldan ya..." diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş için tartışılan yorum: Onu pamuklara sarmak gerek!
Habere Git

Beşiktaş Emlakjet'in ligdeki durumu

Beşiktaş Emlakjet, Basketbol Süper Ligi'nde çıktığı 12 maçın sadece 3'ünü kazanabildi. 9 müsabakadan mağlup ayrılan Siyah-Beyazlılar, 15 puan topladı. 12 maç sonunda Beşiktaş Emlakjet, ligin 15. sırasında yer aldı.

Beşiktaş Emlakjet'in ligdeki son 3 maçı

  • Beşiktaş Emlakjet 86-99 Anadolu Efes
  • Aliağa Petkim 97-83 Beşiktaş Emlakjet
  • Beşiktaş Emlakjet 98-84 Darüşşafaka

Igor Milicic'in kariyeri

9 Haziran 1976 doğumlu Igor Milicic, Polonya ekiplerinden AZS Koszalin oyuncusu olarak 2013 yılında basketbol kariyerini noktaladı. Milicic, aynı kulüpte yardımcı antrenör olarak göreve başladı. Gelen kötü sonuçların ardından Zoran Sretenovic'in görevden alınmasıyla başantrenörlüğe getirildi.

Polonya'nın en iyi başantrenörlerinden oldu

Igor Milicic, başantrenör olarak ilk sezonunda çalıştığı kulüpte önemli başarılara imza attı. Göreve geldikten sonra son 10 maçın 9'unu kazanmayı başaran koç, sonraki sezonda ise takımı normal sezon 3.'sü yaptı. İlerleyen yıllarda Anwil Wloclawek iki, Stal Ostrow Wielkopokski'yi bir kez Polonya Ligi şampiyonu yapan Igor Milicic, ülkenin önde gelen koçlarından biri haline geldi.

EuroBasket'te sürpriz çıkış

Igor Milicic, 2021 yılında Polonya Milli Takımı'nın başına geçti. Milicic'in başa geçmesi ile ivme yakalayan Polonya, 2022 EuroBasket'te sürpriz yaparak, yarı finale yükselmeyi başardı. Polonya, EuroBasket'i 4. sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler