Beşiktaş Futbol Akademisi Sahası Açılıyor

İsa Kethüda
28.05.2023 - 15:23 | Son Güncellenme: 28.05.2023 - 15:29

Spor Toto Süper Lig takımlarından Beşikaş, BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki Futbol Akademi projesinin ilk etabının tamamlandığını açıkladı. İşte detaylar.

Beşiktaş Futbol Akademisi Sahası Açılıyor

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşikaş, BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki Futbol Akademi projesinin ilk etabının tamamlandığını duyurdu.

Maliyeti 16 milyon lira

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde hayata geçirilmesi planlanan, üç etaptan oluşan Futbol Akademi projemizin ilk etabı olan saha yenileme çalışmaları, Kulübümüz tarafından hazırlanan proje ve teknik şartname doğrultusunda 16 milyon lira maliyetle FIFA standartlarında tamamlanarak Futbol Akademimizin kullanımına hazır hale getirildi.

Açılış 29 Mayıs'ta

Futbol Akademimizin kullanıma hazır hale getirilen sahanın açılış töreni, Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin katılımıyla yarın (29 Mayıs) gerçekleştirilecek.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın yıldızlarına talip çıktı!
Habere Git

Beşiktaş Artaş U-16 ile Twente U-16 arasında dostluk maçı oynanacak

Açılış töreninin ardından saat 13.00’te U-16 Gelişim Ligi’nde şampiyon olan Beşiktaş Artaş U-16 Takımımız, Kulübümüzün davetlisi olarak İstanbul’da bulunan Twente U-16 takımı ile yenilenen sahada bir dostluk maçı oynayacak.

Futbol Akademi projesine dair detaylar

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde hayata geçirilmesi planlanan Futbol Akademi projemiz üç etaptan oluşuyor. Projenin ilk etabı doğrultusunda, üç numaralı sahanın yenileme çalışmaları, Kulübümüz tarafından hazırlanan proje ve teknik şartname doğrultusunda gerçekleştirildi. 

Yürütülen çalışmalar kapsamında, mevcut kotundan -45 cm kazılan sahanın tüm drenaj sistemi yenilendi. Drenaj katmanları ve bitkisel tabaka seriminin ardından yüzde yüz saf kuma ekili özel olarak yetiştirilmiş futbol çimi hazır rulolar halinde sahaya serildi. Sahay serilen çimin köklerinin adaptasyonu için özel bakım prosedürü uygulandı. 

İlgini Çekebilir
İngiliz devi G.Saraylı oyuncuyla anlaştı! 25 milyon Euro...
Habere Git

Ayrıca; kale direkleri, yedek oyuncu ve teknik heyet kulübeleri, sağlık kulübeleri, saha çevre tel çit sistemleri, olası taşkın ve yağmur suyunun alandan deşarj edilmesi için yağmur suyu altyapısı yenilendi. Kale arkasına tribün inşa edilecek olan sahanın FIFA standartlarında ışıklandırmaya sahip olması ve mevcut tribünlere ait koltukların daha konforlu hale getirilmeleri için çalışmalar devam ediyor."

Senin için hazırladığımız haberler