Beşiktaş'ta büyük operasyon! İsim isim transferde kalacaklar-gidecekler

Orhan Gülek
03.01.2022 - 21:48 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 11:47

Beşiktaş 2022-2023 kadrosu için şimdiden kolları sıvadı. BJK'de iç transferde kalacak gidecek futbolcular belirlendi. Josef de Souza, Güven Yalçın, Cyle Larin, Domagoj Vida..

Beşiktaş'ta büyük operasyon! İsim isim transferde kalacaklar-gidecekler

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Ligde şampiyonluk yarışında lider Trabzonspor'un 18 puan gerisinde 7. sırada bulunan Beşiktaş, hesabını gelecek sezona göre yapıyor. Şampiyonlar Ligi'nde 0 puan alarak büyük düş kırıklığı yaşayan siyah beyazlılar Süper Lig'de gelen başarısız sonuçlardan sonra kadroda büyük değişiklik yapmayı istiyor. Sezon sonunda birçok oyuncunun sözleşmesinin bitmesi nedeniyle siya beyazlı yönetimi kritik kararlar bekliyor.

Josef de Souza kalıyor

Josef de Souza: Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde eski takımına iki gol atan Brezilyalı futbolcunun performansından memnun. 25 maç oynarsa sözleşmesi 1 yıl otamatik olarak uzayacak Josef de Souza bu sezon 23 karşılaşmada forma giydi. Beşiktaş'a 3 gollük katkı veren Brezilyalı futbolcu yıllık 1.5 milyon Euro kazanıyor.

İlgini Çekebilir
Katar kararının perde arkası! Beşiktaş ve Antalyaspor'a piyango...
Habere Git

Güven Yalçın ile uzatılıyor

Geçen sezon Teknik Direktör Sergen Yalçın tarafından istenmeyen ve ligin ikinci yarısında İtalya'nın Lecce takımına kiralanan Güven Yalçın göze giren isimlerden oldu. 14 Süper Lig maçında 4 gol atan forvet, 2 de asis yaptı. 2018-19 sezonunun başında siyah beyazlılara katılan 18 Ocak 1999 doğumlu Güven Yalçın ile yeni sözleşme imzalanacağı belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş 17 yaşındaki savunmacıyı izliyor!
Habere Git

Can Bozdoğan'ın opsiyonu kullanılacak

Can Bozdoğan: Sezon başında satın alma opsiyonuyla Schalke'den transfer edilen Can Bozdoğan, Beşiktaş'ın kadroda tutacağı bir başka isim oldu. Beşiktaş, merkez orta saha oyuncusunun satın alma opsiyonunu kullanacak. Süper Lig'de 10, Şampiyonlar 4 kez forma giyen Can Bozdoğan bir gol atmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş istedi, Antalyaspor transfer ediyor!
Habere Git

Beşiktaş Cyle Larin ile uzatmak istiyor ama...

Beşiktaş'ın iki kupayla kapadığı geçen sezon yaptığı çıkışla dikkat çeken Cyle Larin'in sözleşmesi bitiyor. Kanadalı oyuncunun şu an istediği kulüple sözleşme imzalama hakkı bulunuyor. Beşiktaş yönetimi ise Larin'i takımda tutmak istiyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yıllık 1.6 milyon Euro kazanan Larin için "Teklifimizi kabul ederse imzalar" diyerek pazarlık yapmayacağını açıklamıştı. Kanadalı futbolcu, bu sezon Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 22 maçta forma giydi. 7 gol atarken 1 de asist yaptı.

İlgini Çekebilir
Ağla Fabri ağla! Efsane olacakken...
Habere Git

Oğuzhan Özyakup'un durumu belirsiz

Beşiktaş'ın kaptanlarından Oğuzhan Özyakup'un da bu sezon sözleşmesi sona eriyor. Yıllık 2 milyon Euro ve maç başı para kazanan Oğuzhan Özyakup konusunda kararsızlık yaşanıyor. Özellikle son haftalarda performansını arttıran oyuncunun büyük bir indirime gitmesi halinde takımda kalmasına sıcak bakılıyor. Oğuzhan Özyakup bu sezon Süper Lig'de 10, Şampiyonlar Ligi'nde 2 Türkiye Kupası'nda 1 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 1 asist yaptı.

İlgini Çekebilir
Kerem Kalafat Beşiktaş'a geri dönüyor
Habere Git

Kaptan Atiba'ya veda

Atiba Hutchinson: Yine sözleşmesi sezon sonu bitecek Beşiktaş'ın önemli isimlerinden ve kaptanlarından Atiba Hutchinson'a veda edilecek. 38 yaşındaki oyuncuya, futbolu bırakması teklif edilecek. Kanadalı oyuncu bunu kabul ederse Beşiktaş'ta görev yapması istenecek. Atiba Hutchinson, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 4 Süper Lig'de 13 Türkiye Kupası'nda 1 maçta görev aldı. Süper Lig'de 1, Türkiye Kupası'nda 1 gol attı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Çebi'den, Nihat Özdemir'e tavsiye! Ya emekli ya yabancı...
Habere Git

Domagoj Vida yolcu

Yıllık 3 milyon Euro garanti ücretiyle Beşiktaş'ın en fazla kazanan oyuncularından olan Domangoj Vida gözden çıkarılan isimlerden. Hırvat futbolcu şu an istediği takımla sözleşme imzalama şansına sahip. Ancak maliyetinin yüksekliği nedeniyle Beşiktaş'ın Vida'ya teklif yapmayacağı belirtiliyor. Vida, bu sezon 2 Şampiyonlar Ligi ve 15 Süper Lig maçına çıktı. Gol ya da asist katkısı yapmadı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan transfer kararı! Son dakika golü her şeyi değiştirdi
Habere Git

Gökhan Töre ve Mehmet Topal'a hayır

Siyah beyazlılarda bu sezon sözleşme imzalanan Mehmet Topal ve şampiyon kadroda yer alan Gökhan Töre'den yeterli verim alınamadı. İki futbolcuya da yeni sözleşme önerilmeyecek. Gökhan Töre, bu sezon 4 Şampiyonlar Ligi ve 9 Süper Lig maçında şans buldu. Skora etki edemedi. Mehmet Topal ise 6 Süper Lig ve 3 Şampiyonlar Ligi maçında forma şansı buldu. Ne gol attı ne de asist yaptı.

Kiralık Pjanic ve Batshuayi düşünülmüyor

Beşiktaş'ın sezon başında Barcelona ve Chelsea gibi iki Avrupa devinden kiralık olarak kadrosuna kattığı Miralem Pjanic ve Michy Batshuayi gereken katkıyı sağlayamadı. Kiralık transfer için Chelsea'ye 150 bin Euro, Batshuayi'ye 3 milyon 165 bin Euro ödeyen siyah beyazlılar Belçikalı oyuncuyu gelecek sezon için düşünmüyor. 28 yaşındaki Batshuayi, Şampiyonlar Ligi'nde 5, Süper Lig'de 15 ve Türkiye Kupası'nda 1 maçta kadroda yer buldu. Tamamı Süper Lig'de 5 gol atarken 6 asist yaptı. 31 yaşındaki Miralem Pjanic için Barcelona'ya kiralık bedeli ödenmedi. Oyuncunun 2 milyon 750 bin Euro ücretini Beşiktaş karşılıyor.  Sezona çok iyi başlayan ama yaşadığı hastalık ve sakatlıklar yüzünden formunu kaybeden Boşnak oyuncuya maliyeti nedeniyle olumlu bakılmıyor. Pjanic, 3 Şampiyonlar Ligi, 12 Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası maçında oynadı. 4 asist yaptı.

Alex Teixeira elden çıkarılmak isteniyor

Siyah beyazlılar sezon başında 2+1 yıllık sözleşme imzaladıkları Alex Teixeira ile yollarını ayırmaya çalışıyor.  900 bin Euro imza parası alan Brezilyalı futbolcu yıllık 2 milyon 600 bin Euro kazanıyor. Teixeira, teklif gelirse elden çıkarılacak. Brezilyalı oyuncu, bu sezon 3 Şampiyonlar Ligi, 10 Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası karşılaşmasında forma giydi ve 2 gol attı.

Kadro dışı futbolculara zorluk çıkarılmayacak

Siyah beyazlılarda kadro dışında bulunan oyunculara devre arasında teklif gelirse zorluk çıkarılmayacak.

Siyah beyazlılarda kadro dışında bulunan ve sezon sonu sözleşmesi bitecek futbolcular ve aldıkları maaşlar şöyle...

 

  • Adem Ljajic: Torino'dan 6.5 milyon Euro bonservis  bedeliyle transfer edilen futbolcu, bonuslarla 4.2 milyon Euro kazanıyor.

 

  • Fabrice Nsakala: Fransız futbolcu serbest oyuncu statüsünde Beşiktaş'a geldi. Yıllık 850 bin Euro kazanıyor.

 

  • Jermain Lens: Sunderland takımından 5.5 milyon Euro bonservis ücretiyle 2017-18 sezonunda transfer edilen Hollandalı futbolcu, 1.8 milyon Euro maaş alıyor.

 

  • Douglas: Bonservisi elinde olan Brezilyalı oyuncuya 1.5 milyon Euro imza parası verildi. Douglas'ın yıllık 800 bin Euro garanti ücreti bulunuyor.
Senin için hazırladığımız haberler