Beşiktaş'tan Sergen Yalçın'a destek! PFDK'dan ceza...

16.12.2020 - 18:17 | Son Güncellenme: 16.12.2020 - 18:27

Süper Lig'in son haftasında Alanyaspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ta hakem Atilla Karaoğlan ve VAR sistemine tepki devam ediyor. Siyah beyazlı takımın asbaşkanı Emre Kocadağ VAR sistemi ve Sergen Yalçın hakkında açıklamalar yaptı. Dorukhan Toköz'ün sözleşme yenileyip yenilemeyeceği ise hala merak konusu. Peki Emre Kocadağ, Dorukhan Toköz ve Salih Uçan'ın olası transferi hakkında neler söyledi? İşte detaylar...

Beşiktaş'tan Sergen Yalçın'a destek! PFDK'dan ceza...

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, TRT Spor'a konuştu. Kocadağ, gündemi meşgul eden hakem tartışmalarına, Dorukhan'ın sözleşme bilmecesine ve Salih Uçan iddialarına yanıt verdi.

"VAR saha içindeki adalet için var"

VAR sisteminin doğru kullanılması gerektiğini söyleyen Kocadağü "Kulüp olarak genç hakemlerin görev almasında bir sakınca görmüyoruz. VAR sistemi doğru kullanılırsa destekliyoruz. VAR'ın kurulma amacının ne olduğunu sorgulamak lazım. Saha içindeki adaleti sağlamak için bu sisteme ihtiyaç duyuldu. Yıllardır hakem hatalarından mağdur olan bir kulüp olarak VAR'a destek olduk. Her hafta değişen kararlarla VAR sistemi tartışmalı bir hale geldi. Sene başından beri bizim aleyhimize olan hiçbir kararda VAR tarafından uyarılma ve düzetlme olmadı. Hocamızın bu haftaki itirazı da bundan oldu" dedi. (SERGEN YALÇIN, ALANYASPOR MAÇINDAN SONRA NELER SÖYLEDİ?)

Son 3 haftadaki hakem hataları

Son 3 haftada yapılan hakem hatalarına değinen Emre Kocadağ, "Kasımpaşa maçında 2 pozisyon var. Galip geldik ama galip gelmemiz VAR'ın düzeltmemesini haklı kılmaz. Fenerbahçe maçında da en az 2 tane VAR'ın çağırması gereken pozisyon var. Alanyaspor maçında VAR; müdahale etmemesi gereken pozisyona etti, etmesi gerekeni es geçti. Kamuoyunda bazı tepkiler oldu. Biz kendimizi haklı görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Sergen Yalçın'a ceza beklemiyorum"

Sergen Yalçın'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesini değerlendiren Emre Kocadağ, "Sergen Hoca'nın eleştirilerinde hakaret olduğunu düşünmüyorum. Çok büyük emek var. Bu takımları ayakta tutmak için büyük bir emek veriliyor. Sahaya yansımasında bu tarz hatalar olduğu zaman insanların veryansın etmesi, çok da tepkiyle karşılanmamalı. Ben PFDK'dan ceza beklemiyorum. Camia olarak bu kararı olumlu karşılaşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Federasyon, karantina sürecini düşürdü

Federasyon tarafından karantina süresinin 10 güne indirilmesi hakkında konuşan Kocadağ, "Bugün bizim istediğimiz noktaya geldi. Karantina süresinin 14'ten 10'a düşmesi olumlu. Bizim talep ettiğimiz dönemde yapılmadı, şu an yapıldı. Bu da manidar bir durum" dedi. (KULÜPLERİN İSTEDİĞİ OLDU! FEDERASYONUN AÇIKLAMASI...)

"Bu haftaki atamalarda sıkıntı görüyoruz"

Hakemleri değerlendiren deneyimli spor yöneticisi, "İyi maç yönetmiş bir hakemin ödüllendirilmesi, kötü maç yöneten hakemin cezalandırılması gerekiyor. Bu hafta olan atamaları görünce burada da bir sıkıntı görüyoruz. Biz camiaları temsil ediyoruz. Hocamız büyük bir emek veriyor. Büyük bir finansal getiriden söz ediyoruz. Ligdeki sıralamayı saha içindeki takımlar belirlemeli" şeklinde konuştu. (ALANYA - BEŞİKTAŞ MAÇININ HAKEMİNE GÖREV)

Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Dorukhan Toköz'e teklif yaptıklarını söyleyen Kocadağ, "Dorukhan, Türkiye'de Beşiktaş'tan başka bir takıma oynamak istemiyor. Onun ve menajerinin söylemi bu şekilde. Biz de kulübün doğruları neticesinde bir teklif yaptık. Geri dönüş bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (DORUKHAN TOKÖZ BEŞİKTAŞ'TAN NE KADAR İSTİYOR?)

Beşiktaş, Salih Uçan'ı transfer etmek istiyor mu?

"Alanyaspor forması giyen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Salih Uçan'la ilgileniyor musunuz" sorusuna yanıt veren Emre Kocadağ, "Biz bir planlama yapıyoruz. Geçmişten gelen yükümlülüklerimiz, kontratlarımız var. Sezon sonu için planlama yapmaya çalışıyoruz" dedi. 

"Genç oyuncularla alakalı çalışma yapıyoruz"

Rıdvan Yılmaz'la sözleşme yenilediklerini hatırlatan Kocadağ "Genç oyuncularla alakalı çalışma yapıyoruz. İyi performans gösterenlerle uzun yıllar birlikte olmak istiyoruz. Kenarda bekleyen yabancı oyuncularla ilgili çalışıyoruz. 1 hafta içinde netleştireceğiz. Zaten transfer sezonu da açılıyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler