Çintimar, Aslı'nın cezasını yorumladı..

17.08.2015 - 18:04 | Son Güncellenme: 17.08.2015 - 18:04

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Aslı Çakır Alptekin'in müsabakalardan 8 yıl men edilmesine ilişkin, "Hem spor camiası hem de sporcuların, bundan böyle dopinge hiçbir şekilde geçit verilmeyeceğini anlaması gerekiyor" dedi.

Çintimar, milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından, doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl müsabakalardan men edilmesiyle ilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberi üzüntüyle karşıladığını söyledi.

15. Dünya Atletizm Şampiyonası için Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Çintimar, "Aslı'nın 8 yıl men cezası aldığını Pekin'de öğrendik ve çok üzüldük. Tüm spor camiası ve sporcuların buradan çıkarması gereken ders şudur; bundan böyle hiçbir kurum, kuruluş, federasyon, dopinge tolerans göstermeyecektir. Hem spor camiası hem de sporcuların, bundan böyle dopinge hiçbir şekilde geçit verilmeyeceğini anlaması gerekiyor" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle, "dopinge sıfır tolerans" politikasını sonuna kadar uygulayacaklarını belirten Çintimar, "Dopinge karşı başlattığımız mücadeleyle ilgili hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Yeni nesillere, temiz bir gelecek ve spor ortamı sunmak için, doping yapan ve yaptıranların peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler