Comolli'nin beyzbol taktiği çuvalladı!

29.12.2018 - 14:06 | Son Güncellenme: 29.12.2018 - 11:10

Comolli'nin beyzbol taktiği çuvalladı!

Fenerbahçe'de transferlerde tek yetkili isim olan Fransız Sportif Direktör Damien Comolli'nin CV'si içler acısı. Saint Etienne’e 7 futbolcu aldı, bunların sadece 1’i as takıma girebildi. Liverpool ve Tottenham’dan kovuldu. Luis Suarez, Handerson ve Bale, Fransız futbol adamının ‘tutan’ transferleri. (Skor)

Fenerbahçe sezon başında CV'sinde Liverpool ve Tottenham gibi dev kulüplerin yer aldığı Damien Comolli'yi getirdiğinde futbol dünyası “İşte gerçek profesyonel” demişti.

Ancak Fransız futbol adamının geçmişi, sarı-lacivertlilerin ligin ilk yarısını neden 17'inci sırada tamamladığını ortaya koyuyor. Saint Etienne İkinci Başkanı Bernard Caiazzo'nun sözleri, aslında Fenerbahçe'nin durumunu anlatıyor:

“Ona tam yetkiyi verdik, 7 futbolcuya tam 22 milyon Euro harcarken bunlardan sadece bir tanesi as takımda görev alabildi.”

Comolli, Tottenham'da görev yaptığı dönemde Gareth Bale'i almasıyla övülüyor.

SIFIRCI GOLCÜ RASIAK

Ancak Derby County'den Grzegorz Rasiak hiç akla gelmiyor. Fransız futbol adamının 3 milyon Sterlin'e transfer ettiği Polonyalı forvet sadece 8 maç oynayıp sıfır çektikten sonra 2 milyona Southampton'ın yolunu tutmuştu.

Liverpool'da ise Luis Suarez transferi en dikkat çekici adımı oldu. Andy Carroll 40 milyon Euro'ya alındı ama 58 maçta 11 gol atınca yarı fiyatına West Ham United'a gitti. Kırmızılar'da 15 ayda 126 milyon Euro harcayan Comolli, 8. tamamlanan sezon bitmeden gönderildi.

Charlie Adam, Downing, Doni, Jose Enrique, Coates ve Bellamy, Comolli'nin Liverpool'a transfer ettiği ama Kırmızılar'ın hiç verim alamadığı isimler. Sınıfı geçen tek ism Handerson oldu.

BEYZBOL TAKTİĞİ ÇUVALLADI

Comolli, beyzbolda istatistiğe dayalı sibermetrik denilen performans değerlendirmesini futbola empoze etmeye çalışmasıyla biliniyor.

Beyzbolda en iyi transferin istatistiklerden yararlanılarak yapılacağını savunan Billy Beane'in görüşlerini benimseyen Fransız yöneticinin bunu futbola uyarlamaya çalışması fiyaskoyla sonuçlandı.

Comolli'nin tezini Bayer Leverkusen'in oyuncu avcılarından Norveçli Tor Kristian Karlsen şu sözlerle çürüttü: “Arjantin ve Brezilya'da yılda 40 bin Euro verdiğimiz 20 ‘scout' vardı. İstatistik beyzbolda olur. Kültür ve prensipleri farklı olan futbolda istatistiklerle transfer yapılmaz.”

 
Senin için hazırladığımız haberler