"Söylediğim sözler Türk filmlerindeki en klişe metaforlardır"

16.02.2021 - 15:22 | Son Güncellenme: 16.02.2021 - 17:13

Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, Adana derbisi öncesindeki motivasyon konuşmasında Adana Demirspor için "Şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu" benzetmesi yapması hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

"Söylediğim sözler Türk filmlerindeki en klişe metaforlardır"

Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, Adanaspor'daki hedefleri, Celil Yüksel ve Atalay Babacan, Adana derbisi öncesindeki motivasyon konuşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Emrah Bayraktar, "Oyuncu tercihlerinde bulunurken kadro istikrarını sağlamak bizim adımıza çok önemliydi. Rakip takımın durumu bazen oyuncu tercihlerimize karar veriyor. Adanaspor olarak da derin bir kadroya sahip değiliz. Çok fazla oyuncu tercihinde bulunacağımız bir kadromuz da yok. Adana Demirspor maçında çift forvet oynatarak cesur bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Hafta içerisinde tesislerimize 'Cesurlar bir kere, korkaklar bin kere ölür' diye yazı yazdırdım." dedi.

Adanaspor'un kısa, orta ve uzun vadede hedeflerinden bahseden Bayraktar, "Öncelikle hedefimiz Adanaspor'a bir oyun modeli oluşturmak. Bu sene özelinde de güvenli bölgeye çıkmak. Adanaspor'un ana hedeflerinden birisi de genç oyuncuları Türk futboluna kazandırmaktır. İlerleyen haftalarda genç futbolculara da şans vereceğiz. Maç maç değerlendirme yapacak olursam da; Eskişehirspor maçında agresif-ofansif bir oyun modeli tercih ettik. Keçiörengücü maçında da savunma üzerine çalıştık. Fakat topa sahip olamadık. Bu hafta Adana Demirspor maçında da Keçiörengücü'nde savunma yapmıştık fakat topa sahip olamamıştık. Adana Demirspor maçında ikisini başardık." diye konuştu.

Celil Yüksel ve Atalay Babacan'ın gelişimiyle ilgili olarak ise Emrah Bayraktar, "Celil Yüksel ve Atalay Babacan ilerleyen yıllarda Türk futboluna katkı sağlayacak genç oyuncular arasında yer alıyor. Atalay da Celil de her maç performanslarını yükselterek hedeflerini büyütmeleri gerekiyor. İki oyuncu da hala öğretim süresindeler." açıklamasını yaptı.

Emrah Bayraktar, Adana derbisi öncesi motivasyon konuşmasında Adana Demirspor için "Şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu" benzetmesi hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Maçlardan sonra karşılaşma özelinde konuşmayı tercih eden birisiyim. Fakat Türkiye'de işin magazin tarafı çok konuşuluyor. Derbi sonrasında işi sadece 30 saniyelik bir motive konuşmasından yorumlamak oynayana da, hazırlanana da, hocaya da haksızlık olur. Derbi öncesindeki konuşmamı tekrar izledim; benim söylediğim sözler Türk filmlerinde konuşulan en klişe metafordur. Ben oyuncularıma konuşmamın sonunda da söylüyorum; 'siz karar verin diye...' Son saniye gol yiyen takımın teknik direktörü olarak maç sonrasında rakibimiz Adana Demirspor'u tebrik ettim. 'Uzayan kol bizden olsun, bu şehrin bugün rengi kardeşlik olmuştur' dedim. Ben çok kez hem yardımcı hoca olarak hem de teknik direktör olarak soyunma odasına girdim. Belki de en hafif motive konuşması buydu. Yaşantım da sikaflı cümleler kullanan birisi de değilim. İşin magazin tarafı bizde çok sevilir. Her iki takımın da hafta sonunda çok önemli maçları var. Biz bu şehrin içinde mücadele ederiz. Fakat Adana Demirspor bir adım dışarı çıktığında başarılı olmasını isterim. Ben Adanasporluyum ama her şeyden önce Adanalıyım."

Emrah Bayraktar’ın Adana Demirspor maçı öncesi motivasyon konuşması

Senin için hazırladığımız haberler