Formula 1'de devrim gibi karar: Motor gelişimi donduruldu

Orhan Gülek
01.03.2022 - 12:30 | Son Güncellenme: 01.03.2022 - 12:54

Formula 1'de motorlarının gelişimi 2022 yılının başından 2025 sezonunun sonuna kadar donduruldu. Böylelikle F1 takımları, motorlar üzerinde geliştirme çalışmaları yapamayacak

Formula 1'de devrim gibi karar: Motor gelişimi donduruldu

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Motor sporlarının zirvesi olarak adlandırılan Formula 1, özellikle son yıllarda yaşanan yönetim değişikliğiyle birlikte başka bir kimliğe bürünmeye başladı. Sporun artık daha rekabetçi, daha geniş bir kitleye hitap eden bir yapısı olması amaçlanıyor. Bu doğrultuda takımlar, geçen yılın başında mevcut F1 motorlarının gelişimini, 2022 yılının başından itibaren dondurmayı kabul etmişti. Bugün itibariyle F1 araçlarındaki içten yanmalı motor, MGU-H, turbo, egzoz sistemi, motor yağı ve yakıt konusundaki performans geliştirmeleri 2026 yılına kadar donduruldu. Bu birimlerde artık sadece dayanıklılık amaçlı geliştirme yapılabilecek.

 

F1'de motor gelişimi neden donduruldu?

Formula 1'de motor gelişiminin dondurulma amacı ise 2025 yılında gelmesi planlanan yeni motorların daha rahat geliştirilmesini sağlamak ve takımların masraflarını azaltabilmek olarak açıklanmıştı. 

 

2026 yılına kadar F1'de göreceğimiz güç üniteleri: 

  • Çevre açısından sürdürülebilir,
  • Tamamen sürdürülebilir yakıt kullanan
  • Güçlü ve heyecan verici, daha ucuza üretilebilen  güç üniteleri olacak. Formula 1 yönetimi, 2030 yılına kadar bu spordaki net karbon salınımını sıfıra çekmeyi planlıyor.
İlgini Çekebilir
Türkiye’ye kötü haber! Rusya GP yerine...
Habere Git

2026'da V6 motor kullanılacak

Ancak üreticiler, 1 Eylül'e kadar MGU-K, enerji deposu ve kontrol elektroniği ünitesini geliştirmeye devam edebilecekler. 2026 yılında ise 1,6 litrelik V6 motor kullanılacak. Bununla beraber MGU-H kaldırılırken, güç ünitesinin elektrik gücü 350 kW'ya kadar çıkacak.

2026'da Formula 1'de neler yaşanacak?

F1 motor üreticileri ve FIA, uzun zamandır 2026 motor formülü üzerinde çalışıyor. Hatta bu toplantılara Porsche ve Audi de katılıyor . Beklendiği üzere, F1, "güçlü bir çevresel mesajı" mümkün kılan hibrit motorları desteklemeye devam edecek. Fakat artık MGU-H ünitesi, güç ünitesinin bir parçası olmayacak. Bununla birlikte güç ünitesinin elektrik gücü artırılacak ve yeni ünite, %100 sürdürülebilir yakıtla çalışacak. Buna ek olarak yeni güç ünitelerinin taraftarlar için daha çekici olması ve sürücülerin yeteneklerini daha çok ön plana çıkarması amaçlanıyor.

 

 

Formula 1 araçları daha hafif ve daha küçük olacak

 

Öte yandan Formula 1 araçları son senelerde gittikçe büyümeye başladı. 2004'te 600 kg olan minimum ağırlık sınırı, 2017'de 728'e kadar yükseldi. Bir sonraki senede bu sayının değişmesi ve 792 kg'ye çıkması bekleniyor. Pek çok insan, lastik lastiğe mücadele etmek zor olduğu için ve pist üzerinde az yer kaldığı için geçişlerde zorlanıldığı için büyük araçların spor için iyi olmadığı inancına sahip ve 2000'lerde olduğu gibi daha küçük araç istiyor. Bu durumu dikkate alan Formula 1 yetkilileri, yeni güç ünitesinin tanıtılacağı 2026 senesi ile beraber araçların ağırlıkları ve boyutlarında azalmaya gidecek.

Formula 1 araçlarında büyük değişim

  • Güçlü bir çevresel mesaj verilmesi: %100 sürdürülebilir yakıt, verimlilik ve odağın elektriğe kaydırılması.

 

  • Maliyetin önemli miktarda azaltılması: Teknik, operasyonel ve finansal düzenlemeler.

 

  • Yeni üreticilerin gelmesi: Seriye rekabetçi bir seviyede katılımların mümkün kılınması.

 

  • Gösterinin korunması: Güçlü ve yüksek devirli güç ünitesi, araç performansı, ses, sürücülerin yarış yeteneği, aşırı farklılaşmadan kaçınılması.
Senin için hazırladığımız haberler