Grandland X ne kadar, fiyatı ne? Teknik özellikleri nelerdir? Opel Grandland X ne kadar yakar?

19.06.2018 - 22:29 | Son Güncellenme: 20.06.2018 - 01:29

Opel Grandland X ne kadar yakar? Günümüzde en çok kullanılan segmentlerden biri olan crossover-suv modellerinin ürünleri gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Kullanıcılar ise bu araçlarla ilgili merak edilen soruların yanıtlarını araştırmakta. Peki, Opel Grandland X ne kadar yakar? Grandland X ne kadar, fiyatı ne? Teknik özellikleri nelerdir? İşte detaylar...

Grandland X ne kadar, fiyatı ne? Teknik özellikleri nelerdir? Opel Grandland X ne kadar yakar?

Opel Grandland X ne kadar? Tüketicilerin en çok tercih ettiği araba markalarından biri olan Opel'in amiral gemisi Grandland X ile ilgili merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz. Günümüzdeki en çok tercih edilen segmentlerden biri olan crossover-suv modelleri gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Bu konuda araştırma yapan okurlarımız için haberimizi derledik. Peki, Opel Grandland X ne kadar yakar? Grandland X ne kadar, fiyatı ne? Teknik özellikleri nelerdir? İşte detaylar...

Opel Grandland X'i tanıyalım

Günümüzde en çok satılan segmentler arasındaki crossover-suv modellerinin yeni üyeleri gün geçtikçe üretilmeye devam ediyor. PSA Grubu’na katılmasının ardından Peugeot 3008’in altyapısıyla üretilen Opel Grandland X, piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Biz de Grandland X’i sizler için Surtaş Opel İzmir’de inceledik.

Grandland X’e ilk baktığımız zaman bu otomobilde de Astra ve İnsignia’nın güncel modellerinde kullanılan keskin hatların kullanıldığını görüyoruz. Bu hem arka hem de ön kısımda kendini belli etmiş. Arabanın ölçüleri Peugeot 3008 ile aynı özellikleri taşıyor. Tabii Opel’in otomobile kendi çizgilerini kattığını da rahatça söyleyebiliriz.

Opel Grandland X'in tasarımı nasıl?

Aracı incelemeye ön kısımdan başladık. Burada en dikkat çeken yenilik Opel’in geliştirmiş olduğu AFL LED-Matrix farlar oldu. LED olduğunu için karşıdan gelen otomobillerin gözünü almazken, yolu rahatça aydınlatıyor. Aydınlatma seviyesini, yolun konumuna ve virajlara göre otomatik olarak ayarlıyor.

Araçta 19 ve 17 inch’lik iki tane lastik opsiyonu bulunuyor. Hem ön ve arka tamponda, hemde yan kısımlarda bulunan siyah plastikler ise otomobile arazi aracı hissiyatını yansıtan bir özellik olmuş.

Grandland X’in bagaj hacmi de beklentileri karşılayacak seviyede. 514 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar yattığı zaman 1600 litre seviyesine oluşuyor. Aynı zamanda arka tamponun altında bulunan sensör sayesinde bagajı otomatik olarak açılabiliyor. Bagaj içi aydınlatmanın biraz zayıf kaldığını söyleyebiliriz. Bagaj içerisinde kancalar ve bazı gözler kullanılmış. Zemin altında ise bir stepne yer alıyor.

Aracın iç tasarımı...

Arabanın iç yaşam alanında ise geniş bir iç mekan bizi karşılıyor. Arka tarafta diz ve baş mesafesi zaten otomobilin büyük oluşundan dolayı gayet iyi bir seviyede.Koltuklardaki kol dayama açılınca bagaja ulaşma imkanı da veriyor. Yine arka kısımda camlar için perde kullanılmış. Orta konsolda usb girişi, 220 volt priz ve klima kanalları bulunuyor. Koltuklara ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Opel’in Astra K’dan bu yana iddialı olduğu AGR koltuk kalitesi Grandland X’te de kullanılmış. Sürücü koltuğunun elektrikli, yan destekli ve hafızalı oluşu büyük bir artı. Ayarlanabilir direksiyonu ile sunduğu sürüş pozisyonu ise bir SUV’un içinde olduğunuzu size hissettiriyor. Arabanın kadranlarında yer alan gösterge modern. Direksiyon ise Astra K ve Insignia’dan tanıyoruz.

Bu direksiyon arkasındaki kollara ise ulaşması zahmetli olduğu için ergonomik değil. Geniş bir torpido kullanılan ön konsoldaki en kullanışlı özelliklerden biri ise kablosuz şarj özelliği. Konsolun ortasında yer alan panelde ise 8 inch’lik bir dokunmatik ekran kullanılmış. Dokunmatik yüzeyin hissiyatı başarılı. Yan tarafında yer alan tuşlardan da bu ekran kontrol edilebiliyor. Multimedya grafiklerinin ve geri görüş kamerasının çözünürlükleri yüksek. Arabanın anahtarsız çalıştırma, ön-arka park sensörü, çift bölgeli klima, acil durum otomatik fren sistemi gibi özellikleri standart olarak sunulmuş. USB girişi ve 12 volt’luk prizde ekranın aşağısındaki kapaklı gözde konumlandırılmış. Hemen arkasında ise bir kol dayama bulunuyor. Kol dayamanın içerisinde de fazla geniş diyemeyeceğimiz bir göze yer verilmiş.

Opsiyonel olarak adaptif cruise kontrol, direksiyon ısıtma, koltuk ısıtma-soğutma bizlere sunuluyor. Vites kolunun arkasında anahtar vb eşyalar için bazı ceplere yer verilmiş. Burada bardaklık olmaması ise bir eksi. Konsolda kullanılan malzemeler ise yumuşak dikişli deri. Tabii ki kapı içi gözlerde ve alt kısımlarda kalite sert plastiğe dönüşüyor.

Opel Grandland X ne kadar yakar?

Gelelim arabanın motoruna. PSA Grubu’nun altyapısı gibi motorları da bu araçta kullanılmış. Üretimi ve tercihi en çok olan 1.6 dizel otomatik, 120 beygirlik, 300 nm’lik(Tork) motor 1392 kg olan bu otomobile rahatça yetiyor. Öte yandan benzinli motor ise 1.2 ve 130 beygirlik güç üretiyor. Arabanın performanslı bir araba olduğunu söylemek de mümkün. 0-100 değeri 12.2 saniye. Sert frenlerde gayet başarılı, ani frenlerde de dörtlüler otomatik olarak yanıyor.

Tüketim değeri ise 1.6 dizel versiyon için 7.5 litre, 1.2 benzinli versiyonda ise 8 litre civarlarında. Tabii ki yakıt tüketimini en çok etkileyen faktörlerden bir tanesi de 6 ileri tam otomatik şanzıman.

 

Grandland X ne kadar, fiyatı nedir?

Grandland X’in 4 farklı donanım versiyonu ve 2 farklı motor seçeneği bulunuyor. Arabanın başlangıç fiyatı 137.900 TL. En dolu paket olan Ultimaete ise 236.400 TL olarak belirlenmiş. Ayrıca panoramik cam tavan, bej-kumaş veya deri koltuklar gibi opsiyonları da var. Eğer Grandland X’i opsiyonları ile beraber en dolu paket ile almak isterseniz 250 bin TL ödemeniz gerekiyor.

İnceleme: Deniz ŞEN

Senin için hazırladığımız haberler