Hakemlerden MHK'ye flaş çağrı! VAR kayıtları...

27.12.2019 - 11:10 | Son Güncellenme: 27.12.2019 - 11:15

Hakemlerden MHK'ye flaş çağrı! VAR kayıtları...

Fenerbahçe - Beşiktaş maçındaki tartışmalı hakem kararları sonrası gündem bir kez daha Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe başta olmak üzere birçok kulüp VAR kayıtlarının açıklanmasını istiyor. Ağır ithamlar yüzünden zor durumda kalan Süper Lig hakemlerinin VAR kayıtları konusunda Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) başvurdukları bildirildi. 

Geçtiğimiz sezonun başından itibaren uygulanmaya başlayan VAR Sistemi, tartışmaları azaltacağı yerde daha da artırdı. Kulüpler, kayıtların açıklanmasını isterken hakemlerden flaş bir çağrı geldi.

Milliyet gazetesinin haberine göre Süper Lig hakemleri, VAR kayıtları konusunda MHK'ye başvuruda bulundu. 

Yapılan görüşmede hakemlerin, TFF'nin uygun görmesi halinde, isteyen kulüp yöneticisinin Riva'ya gelerek VAR kayıtlarını dinlemesi önerisinde bulundukları kaydedildi.

VAR kayıtları konusunda çok rahat olan hakemlerin, "Her büyük maçtan sonra kulüpler, VAR kayıtlarının paylaşılmasını istiyor. IFAB ve VAR protokolüne göre kayıtlar açıklanamıyor ama TFF ve MHK uygun görürse kulüp yöneticileri istedikleri maçın kayıtlarını Riva'ya gelerek dinleyebilir. Bizim kayıtlarla ilgili hiçbir çekincemiz yok. Fakat bizler kurallar gereği medyaya açıklama yapamıyoruz. Süper Lig'de bu uyguşama hayata geçirilirse hem bizler zor durumda kalmaktan kurtuluruz hem de kulüpler pozisyonlarla ilgili tüm diyaloglara ulaşabilirler" ifadelerini kullandıkları aktarıldı.

Süper Lig hakemlerinin çıkış noktasının geçen sezon Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın "Konyaspor maçının VAR kayıtları elimizde" açıklaması olduğu bildiriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler