KKTC, İsias Otel'inden Şikayetçi Oldu! Sahibi Tutuklandı

Akın Ungan
14.02.2023 - 21:56 | Son Güncellenme: 14.02.2023 - 22:14

KKTC, Adıyaman'da enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin çocuk voleybolcuları için İsias Otel'den şikayetçi oldu. Otel sahibi tutuklandı.

KKTC, İsias Otel'inden Şikayetçi Oldu! Sahibi Tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler toplam 10 ilde yıkıcı etki yarattı. Feci afette çok sayıda can kaybı yaşandı. Depremin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de ateş düştü. Turnuva için Adıyaman'da bulunan KKTC'li kız ve erkek voleybolcular, kaldıkları otelin enkazında hayatlarını kaybetti.

39 kişilik kafileden 5'i kurtuldu, çocuklar hayatını kaybetti

Toplam 39 kişilik Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinde 12-14 yaşlarında 25 sporcu, 9 veli, 1 öğretmen, 2 müdür yardımcısı ve 2 antrenör bulunuyordu. Depremin ardından sadece 4 veli ve 1 müdür yardımcısı kurtulabildi.

Hayatlarını kaybedenlerin cenazeleri, uçaklarla KKTC’ye gönderildi. Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin çocuk voleybolcuları, gerçekleştirilen törenle son yolculuklarına uğurlandı. KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yayımladığı taziye mesajında "Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İlgini Çekebilir
Yoruldum, adil bir toplum istiyorum
Habere Git

KKTC'li bakan açıkladı, Türkiye'ye resmi yazı yazıldı

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Nöbetçi Gazete'ye açıklamada bulundu. Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine resmi yazı yazıldığını ve İsias Hotel'in sahibinden şikayetçi olduklarını söyledi.

İsias Hotel'in sahibi tutuklandı

Sözlerine devam eden Arıklı, resmi yazıya Türkiye'nin olumlu dönüş sağladığını belirtti. Arıklı, İsias Otel'in sahibinin tutuklandığını duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler