Kros Türkiye finalleri yapıldı

16.05.2015 - 15:00 | Son Güncellenme: 16.05.2015 - 15:00

Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan Atletizmi Geliştirme Projesi kros final yarışmaları Adana'da tamamlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türk atletizminin tabana yayılmasını amaçlayan proje kapsamında 9 bölgede yapılan grup yarışmaları sonucunda gruplarında ilk üçe giren takımlar, Adana’da gerçekleştirilen finallere katıldı. 

Merkez Park'ta yapılan bin 500 ve 2 bin metre yarışmalara katılan 54 takımda kız ve erkek 416 sporcu dereceye girmek için ter döktü. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile federasyon yetkilileri verdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, 20 Nisan'da 9 bölgede yapılan grup yarışmaları sonucunda gruplarında ilk üçe giren takımların Adana’da gerçekleştirilen finallere katılmaya hak kazandığını kaydetti.

Adana'daki yarışmalara kızlarda 27, erkeklerde 27 olmak üzere toplam 54 takımdan atletlerin katıldığını belirten Uğur, "Atletizmi Geliştirme Projesi ile yüzlerce elit sporcu kazandırıldı. Projeye emek veren sporcu, antrenör, hakem, yönetici ve yetkililere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler