Mehtap Sapmaz ameliyat oldu

26.03.2015 - 12:39 | Son Güncellenme: 26.03.2015 - 12:39

'Sporcu Fıtığı' olan 2001 Akdeniz Olimpiyatları'nda ve 2009 Madrid Maratonu'nda altın madalya kazanan Milli Atlet Mehtap Sızmaz, geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.

Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'ne ağrı şikayetleriyle başvuran milli atlete 'Sporcu Fıtığı' teşhisi konuldu. Prof.Dr.Sinan Karaoğlu, maratonda uluslararası birçok derecesi bulunan Milli Atlet Mehtap Sızmaz'ın sakatlığının yaklaşık 5 aydır sürdüğünü, ağrıları nedeniyle Mayıs'ta Hamburg Maratonu’nda koşma şansını kaybettiğini ve bu beklenmeyen sakatlığın onu pistlerden uzaklaştırdığını kaydetti. Yapılan tetkiklerin ardından Sızmaz, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr.Sinan Karaoğlu ve Genel Cerrahi Bölümü'nden Op.Dr.Mustafa Gök tarafından ameliyata alındı. Karaoğlu, bir saat süren ameliyat sonrasında Sızmaz’ın ağrılarından kurtulduğunu belirterek, "Ameliyatımız başarılı geçti. Osteitispubis ve sporcu fıtığına yönelik yıllardır tecrübeli ve sonuçlarından memnun olduğumuz bu ameliyatın, Mehtap'ı da diğer sporcularımız gibi eski performansına döndüreceğine inanıyoruz" dedi.

Prof.Dr.Sinan Karaoğlu ve Op.Dr.Mustafa Gök, meslek hastalığı gurubuna giren sporcu fıtığı tanısının, klasik muayene ve görüntüleme yöntemleriyle konulamayacağını belirtti. Prof.Dr.Karaoğlu, ''Sporcu fıtığı normal fıtıktan biraz farklıdır. Hasta bize geldiğinde keskin ve yanıcı bir kasık ağrısı vardı. Bu ağrı sağ üst bacağa yayılan bir ağrıdır. Bu açıdan teşhis konusunda hastanın şikayetleri önemli hale gelmektedir. Tecrübeli radyologların dinamik MR görüntüler elde etmesi ve muayene ile teşhis konulabilmektedir. Milli atletimiz bundan sonraki süreçte aksatmadan devam edeceği egzersiz programı sayesinde tekrar pistlere dönebilecek" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler