Mesut Özil, Real Madrid'den ayrılma sürecini anlattı

03.03.2017 - 16:03 | Son Güncellenme: 03.03.2017 - 16:03

Mesut Özil, yazdığı otobiyografisinde Arsenal’a gidiş sürecini ve o dönemdeki menajeri olan babasının olayları değiştirdiğini açıkladı.

Mesut Özil, Real Madrid’de 3 sene oynadıktan sonra 2013 yılında 42 milyon euro karşılığında Arsenal’a transfer olmuştu.

Otobiyografisinde bu konuya da değinen Özil, Real Madrid ile sözleşme görüşmeleri sırasında babasının ve kendisinin Real Madrid’den ayrılmak istemediğini söyledi.Mesut Özil, 2010 yılında Arsene Wenger’e yeni bir kulüp aradığı takdirde ilk önce onunla görüşeceği konusunda söz verdiğini belirtti.

‘Real Madrid’den Arsenal’e transferim kariyerimin en zor kararıydı’’

Mesut Özil,  Real Madrid’deki yolculuğunun bitmediğini hissetmesine rağmen Wenger’in onu ikna ettiğini söyledi.Özil ‘’Sükunetli sesi,kazanma şekli ve akıllı sözcükleri olan bu adam, beni gerçekten takımında istediğini gösterdi’’ dedi.

‘’Babam o baskıyı kaldıramadı’’

Ayrıca Mesut Özil, o sırada menajeri olan babası ve Real Madrid arasında kulüpten ayrılmasına yol açan ilişkide bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Özil ‘’Kimse başka bir takıma transfer olmamı beklemiyordu.Babam ve ben de bu başarı hikayesini birkaç yıl uzatıp Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak istiyorduk.Bu aç gözlülükle alakalı değildi, sadece yeterli bir maaşla ilgiliydi.’’ dedi.Babasının bu durumun baskısını kaldıramadığını söyleyen Özil ‘’Böyle bir görüşme tecrübesine sahip değildi.Görüşmeler sırasında Perez’e karşı çok inatçıydı.Kızgın bir şekilde görüşme yaptığımız ofisi terk etti.Bu hareketin büyük sonuçlara yol açacağını düşünmemiştim.’’ dedi.

Senin için hazırladığımız haberler