Thomas Meunier'den olaylı maç açıklaması

Akın Ungan
21.03.2024 - 20:46 | Son Güncellenme: 21.03.2024 - 20:53

Trabzonspor'un sağ beki Thomas Meunier, Fenerbahçe ile oynanan olaylı maç hakkında açıklamada bulundu. Ülkesine verdiği röportajın yanlış anlaşıldığını kaydetti.

Thomas Meunier'den olaylı maç açıklaması

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Thomas Menuier, Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe'ye 3-2 kaybedilen ve son düdüğün ardından taraftar olaylarının yaşandığı maç hakkında açıklama yaptı.

"Büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayım"

Meunier, "Fenerbahçe ile oynadığımız maça yönelik kendi ülkemde yaptığım değerlendirmelerin bağlamından tamamen kopartılarak Türkiye’de servis edilmesini büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.

"Taraftarlarımızı suçlayan birçok paylaşımın sahte olduğunu farkettim"

Meunier, "Maçın bitiş düdüğüyle birlikte hızlıca soyunma odasına gitmem sebebiyle sahada yaşananlara yönelik yorumlarım doğal olarak sosyal medya paylaşımlarından görebildiğim kadarıyladır. Zaten daha sonra da taraftarlarımızı suçlayan birçok paylaşımın da sahte olduğunu farkettim" dedi.

İlgini Çekebilir
Efsane kalecinin yerine Uğurcan Çakır'ı transfer listesine aldılar
Habere Git

Tecrübeli sağ bek, "Tüm bunların sonucunda taraftarlarımızın ve futbol kamuoyunun asılsız haberlere ve çarpıtmalara asla itibar etmemesini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Meunier ne demişti?

Ülkesi Belçika basınına konuşan Meunier, şunları kaydetmişti: "Maçın çok sıcak geçeceği konusunda uyarılmıştım ama bunu beklemiyordum. İlk kez gerçekten böyle bir atmosfer gördüm. İki takım arasında bir yolsuzluk geçmişi var. Anladığım kadarıyla Trabzonspor, şike yüzünden 2-3 şampiyonluğunu Fenerbahçe'ye kaptırmış. İki kulüp arasında bir nefret var"

"Batshuayi, Muay Thai yapabildiğini göstermek istedi. Bu hareket gerekli değildi. Çünkü, taraftarın sadece soyunma odasının girişini engellemek için onun yanından geçmek istediğini görebilirsiniz. Diğer Fenerbahçeli oyunculara ne olacağını bilmiyorum. 3 aydan 1 yıla kadar ceza alabileceğinden bahsediyoruz. Çünkü, ortada bir nefsi müdafaa yok. Örneğin bir oyuncu, zaten bir güvenlik görevlisi tarafından yere yatırılmış bir taraftara yumruk atıyor."

"Olaylar uzun sürdü. Her 5 dakikada 1 maç duruyordu. Çünkü sahaya bir şeyler atılıyordu. Şişeler, bozuk paralar, çakmaklar, cıvatalar, hatta restoranda kullanılan bir tepsi. Her seferinde birine bir şeyler isabet ediyordu. Bıçaklı bir adam da vardı. Dürüst olmak gerekirse, Fenerbahçeli oyuncular daha fazla taraftar olmadığı için şanslıydı. Bu bir tuzaktı. Çok daha kötü olabilirdi. Kavgayı canlı olarak yaşamadım çünkü yenilgiden iğrenerek hemen soyunma odasına gittim"

Senin için hazırladığımız haberler