Mustafa Cengiz'e sert yanıt: "TFF kimseden çekinmez!"

06.02.2020 - 16:50 | Son Güncellenme: 06.02.2020 - 16:50

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in eleştirilerine sert yanıt verdi.

Cengiz'e Kulüp Lisans Kurulu'nun bağımsız bir kurum olduğunu hatırlatan Özdemir,  yaptırımların ancak sezon sonunda yapılacak araştırılmaların ardından gerek görülmesi halinde uygulanabileceğini, TFF'nin hiçbir kulüpten çekinmeyeceğini belirtti.

Özdemir, şöyle konuştu:

"Kulüp lisans kurulumuzun uygulamalarıyla ilgili sayın Mustafa Cengiz'in son dönemde bazı sözleri oldu. Bu açıklamaları üzüntüyle izledik. Hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz eleştirilerde bulundu. Kulüp Lisans Kurulu da tıpkı Tahkim, PFDK gibi bağımsız hukuk kurullarından bir tanesidir. Federasyonumuzun kurulun uygulamalarına müdahale etmesi mümkün değildir.

Kendisine hatırlatmak isterim; ısrarla bazı kulüplere ayrıcalık yapıldığını söylüyor. Anlatayım. 15 Aralık tarihinde limit artırım talebinde bulunulacağını herkes biliyordu. Her kulübün limit artırım talebi yapma hakkı vardı. Bu hususta kurul talepleri değerlendirmiş ve kararlarını vermiştir.

Sayın Mustafa Cengiz'in neden kulüplere ceza verilmediğine yönelik iddialara gelince; yaptırımlar açık ve net. Yaptırımlar ancak sezon sonundan sonra yapılacak araştırmalara göre verilebilir. Eğer bir yaptırım gerekiyorsa, kurul uygun gördüğü takdirde bundan asla çekinmez. Kulüplerden rica ediyorum; futbol federasyonunu polemikler yaratarak taraftarların, kamuoyunun önüne atmayın."

Mustafa Cengiz'in TFF ve Fenerbahçe'ye yönelik eleştirileri için tıklayın

 

Senin için hazırladığımız haberler