Okan Buruk: "Galatasaray tarihinin en iyi dönemini yaşıyoruz"

21.01.2024 - 21:33 | Son Güncellenme: 21.01.2024 - 22:42

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray'ın deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 mağlup ettiği maç sonrası teknik direktör Okan Buruk açıklamalar yaptı.

Okan Buruk: "Galatasaray tarihinin en iyi dönemini yaşıyoruz"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray'ın deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 mağlup ettiği maç sonrası teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Bu maçta 5 gol attık, bir de sayılmadı"

Karşılaşmaya fena başlamadıklarını söyleyen Buruk, "Maça başlangıcımız fena değildi. İlk yarının sonlarına doğru çok iyi oynamadık. İkinci yarıya başlarken biraz daha önde oynamamız gerektiğiniz konuştuk. İkinci yarıdaki performans çok iyiydi. Önceki haftalarda en büyük sorunumuz sonlandırmadaydı. Bu maçta 5 gol attık, bir de sayılmadı. Trabzonspor deplasmanı çok zor. Rakip ne kadar eksik olursa olsun üzerimizde baskı kurmaya çalışacaklardı.

"Oyuncuları sürekli asıp kesiyoruz"

2-0'dan sonra maçı bitirdik. Çok yoğun bir sezondan geçiyoruz. Çok güvendiğimiz bir kadro var. Farklı oyuncuları farklı bölgelerde deniyoruz. Zaha, Kaan, Barış farklı yerlerde oynadı. Oyuncuları sürekli asıp kesiyoruz. Geçen hafta Ndombele üzerinden yapılmaya çalışıldı. Önce Zaha, Icardi ve Sanchez üzerinden yapılmaya çalışıldı. 

"Çok iyi yoldayız"

Galatasaray taraftarı futbolcularına sahip çıksın. Bir şekilde oyuncularımıza zarart vermeye çalışan insanlar var. Çok iyi yoldayız. Sabır gerekiyor. Çok önemli bir kadro kurduk. Her oyuncudan performans alacağız. Trabzonspor'a da başarılar diliyorum.

"Galatasaray tarihinin en iyi dönemini yaşıyoruz"

Galibiyet yüzdemiz çok yüksek. Maç kaybımız çok az. Bu sene 1, geçen sene 4 maç kaybettik. Genel olarak hem büyük maçları kazanıyoruz hem de geçen sezonun şampiyonuyuz. Galatasaray tarihinin en iyi dönemini yaşıyoruz. Bir eleştiri olursa bana olsun, oyunculara olmasın. Zaha önemli performans verdi. Sadece attığı goller değil, savunmada da top çıkardı. Bunlar benim için çok önemli.

"Bizim kenetlenmeye ihtiyacımız var"

Çok düzgün karakterler. Galatasaray'ın başarısı için ne yapmak gerekiyorsa yapıyorlar. Bu tür oyunculara sahip olduğum için şanslıyım. Hep beraber çok daha büyük başarılara ulaşacağız. Bizim kenetlenmeye ihtiyacımız var. Taraftarla birlikte çok büyük başarılara imza atıyoruz. Geçen seneki gibi tekrar şampiyonluk yolunda bir yürüyüş yapacağız. Herkesi bu yürüyüşün içine davet ediyorum" dedi. 

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu dönemin takımlar için çok zor olduğunu belirterek, "Afrika Kupası'na giden oyuncular Trabzon’da 3 tane bizde 2 tane var. Transfer dönemi ayrılacak, kalacakların, sakatlıkların çok olduğu çok yoğun maç periyodundan geçiyoruz. Biz bir nebze kadro olarak daha toparlanmış bir kadroyduk. Yani en azından Icardi’nin kulübeye geri dönmesi, sakatlıktan dönen oyuncularımızla birlikte daha ideal bir kadroya sahiptik." şeklinde konuştu.

"Taraftarlara teşekkür etmek istiyorum"

Buruk, Galatasaray taraftarına da teşekkür ederek, "Her zaman yanımızda burada da yanımızdalardı, onlara teşekkür etmek istiyorum. Bu galibiyeti onlara hediye etmek istiyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bugün birçok oyuncu farklı mevkide oynasa da kendileri için en iyisini yapmaya çalıştılar, takım için çalıştılar ve çok önemli bir galibiyete imza attılar." diye konuştu.

"Maç maç gideceğiz"

Buruk, şampiyonluk yarışına ilişkin de, "İki takımın da oynayacağı çok maç var. Biz sahaya odaklanıyoruz. Maç maç gideceğiz. Bunun için savaşacağız. Bu akşam Trabzon deplasmanında galip gelmek önemli başarı. Çünkü güzel bir stat, önemli seyircileri var. Bu atmosferde maç kazanmak kolay değil. Biz bu sonucu aldığımız için mutluyuz, önemli skor aldık. Maç öncesi bu kadar skorun oluşacağını kimse beklemezdi." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler