Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı sonrası açıklama

21.09.2024 - 22:52 | Son Güncellenme: 21.09.2024 - 23:09

Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe deplasmanında 3-1 kazandı. Derbinin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı sonrası açıklama

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 6'ıncı haftası dev derbiye sahne oldu. Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Zorlu maçı konuk ekip Galatasaray, 3-1 kazandı. Mücadelenin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Bir şey olmadan buradan ayrılacağız"

Okan Buruk, "Çok mutluyuz. Buraya gelen taraftara teşekkür ederim. Bu galibiyet onlar için çok önemli. Fenerbahçe galibiyeti, deplasmanda olan galibiyet çok önemli. Oyuncularıma teşekkür ederim. 1 haftada 3 maç oynadık. Yorgunluklar da maçın sonlarına doğru ortaya çıktı ama bizim için rahat bir maç oldu diyebilirim. Maçın başını daha iyi oynadık. Gereksiz uzun toplar oynadık sadece. Osimhen'e oynanabilecek topları yüksek oynadık. Maçın son bölümünde rakibin hücum hamleleri geldi. 3-1'i korumaya çalıştık. Rakibin de 2 forvete dönmesiyle savunma hamlesi yaptık. Bir haftada 3 galibiyet genel olarak güzel. Geçen seneki maçı hatırlarsanız kimse mutlu olmamıştı. Bu sefer iki takım da çok pozisyona girdi. İlk yarı 2-0 ile içeri girmek çok önemliydi. 3-0'dan sonra erken bir penaltı oldu ve rakip hamleler yaptı. İki takımı da tebrik ederim. Güzel bir maç oldu. Maç da temiz geçti. Hakem de iyi yönetti. Maçtan sonra bir şey olmadan buradan ayrılacağız" dedi.

"Geçen sezon da 17 maç üst üste kazandık"

Buruk, "Galatasaray her maçı kazanmak için çıkar. Geçen sezon da 17 maç üst üste kazandık. Her maçı hedef olarak oyuncularımıza gösteriyoruz. Kazanamaya da biliriz. Hedeflerimiz hep kazanmak üzerine. Maç öncesi de kazanmak istediğimizi söyledim. Oyunu da bu şekilde oynadık. Galatasaray hep kazanmak için sahadadır. Kötü sonuç olduğunda ilk olarak teknik adam suçlanır, bunu anlayışla karşılıyorum. Ancak kendime, oyuncularıma güveniyorum. Yönetim hep bize destek veriyor. Transfer döneminde de bu desteği verdiler. Bazen zamana da ihtiyaç oluyor. Yükselen bir çizgimiz var, kazanarak gitmek istiyoruz. Puan farkı lig için şu an çok erken. Sonuna kadar kazanarak devam etmek istiyoruz. Kazanmak, rekorları getiriyor. Biz maç maç bakacağız. Çok önemli bir Avrupa maçı var. Buna hazırlanmamız lazım. Oyuncuları dinlendirip yeni maça hazırlanacağız" şeklinde konuştu.

"Hem bizde hem Fenerbahçe'de kulübede bir 11 daha var"

Buruk, "Oyuncularımıza güveniyoruz. Yetenekli ve kaliteli olduğu için buradalar. Milli takımda da oynuyorlar. Yunus'un formayı alıp oynaması gerekiyordu. Üzerine koyarak gidiyor. Bugün de bir gol attı, ofsayt oldu. Berkan, Kerem girdi destek verdi. Bütün giren oyuncular destek vermeye çalıştı. Tüm oyuncularımızı kullanacağız. Hem bizde hem Fenerbahçe'de kulübede bir 11 daha var. Batshuayi ve Icardi gibi oyuncuları bugün kullanamadık. Burada defansta Kaan'ın yorgunluğu yüzünden orada kullandık" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler