Rıdvan Dilmen: 4 hakem uzaklaştırılmalı dediler ama yapamadılar

Eren Tuncay
05.02.2023 - 11:21 | Son Güncellenme: 05.02.2023 - 13:00

Rıdvan Dilmen, TV8.5 ekranlarında Serdar Tatlı'nın zamanında göndermek istediği, UEFA çekincesiyle gönderemediği 4 hakem olduğunu bahsetti. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen: 4 hakem uzaklaştırılmalı dediler ama yapamadılar

AJANSSPOR - HABER

Rıdvan Dilmen, dün TV8.5 ekranlarında çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Serdar Tatlı'nın MHK olduğu dönemde 'Futboldan uzaklaşmalı' dediği 4 hakemin olduğu ancak UEFA'dan çekinildiği için yapılmadığını açıkladı.

VAR kayıtlarını dinleyip 4 hakem hakkında karar aldığı bilgisini paylaşan Rıdvan Dilmen, o 4 hakem içinde büyük kulüplerin tartışmasını yaptığı hakemlerin de olduğunu ifade etti.

"Talimat değiştirdiler"

Hakemlerin uzaklaşması için talimat değiştirildiğini söyleyen Dilmen, "Hakemlerde suistimal var mı diye araştırılıyordu. Bugünkü gibi olaylar dönüyordu. Serdar Tatlı, VAR kayıtlarını dinliyor. Suistimaller var, olmayanlar var. Kamuoyuyla paylaşmıyor. Geliyor diyor ki, 4 tane hakem futbol camiasından uzaklaşmalı. Elimde belge var, dinledim diyor. Ancak talimatlar yeterli değil. TFF'ye başvuruyor. Diyor ki, MHK Başkanı olarak sizden talimat değişikliği yapmanızı istiyorum. Çünkü bu arkadaşların burada olması sıkıntı yaratıyor diyor. 20 Ekim gecesi talimat değişiyor." dedi.

İlgini Çekebilir
Ünlü İtalyan gazeteci duyurdu! Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe de devrede
Habere Git

UEFA bizi mahveder korkusu

TFF'nin, UEFA'dan çekindiği için o zaman o hakemleri göndermediğini de sözlerine ekleyen Dilmen, "Sonra TFF diyor ki, bekleyelim, yarın olsun falan diyor. Bugün yapmasak, yarın yapsak diyor. UEFA bizi mahveder, olmaz diyor. 13 kişi gittiği zaman UEFA neredeydi? Bahsettiğim 2021 Ekim. Sessiz devrim. Gündemdeki hakemlerin de birçoğu o 4 hakemin içinde. Ayrıca 50 gözlemci var. 13 hakem algısı yaratıldı ya. 4-5'i zaten önceden gitmişti aslında." ifadelerini kullandı.

"VAR’ı Türk hakemlerinden kurtarmalıyız"

Rıdvan Dilmen'in 'gündemdeki' hakemler demesi, Fenerbahçe Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalar yapan Ali Koç'un sözlerini akıllara getirdi. VAR hakemlerinin yurt dışından getirilmesi gerektiğini söyleyen Ali Koç, şunları söyledi: "Derhal ivedilikle en kısa zamanda VAR’ı, Türk hakemlerinden kurtarmalıyız. Bu öneriyi dün yaptık. Biz öneriye geldik. Ağlamaya gelmedik. Özelde konuşanlara girmeyeceğim. VAR futbolun olmazsa olmazıdır. Ancak VAR bizim ligimizde kullanıldığı gibi özellikle Fenerbahçe’de kullanıldığı zamanlarda bir canavardır. Bunu yaşıyoruz. En acil tedbir olarak en kısa zamanda yabancı VAR hakemleri Türkiye futboluna getirilmelidir. Dün sordum aldığım cevaplardan tatmin olmadım. Suudi Arabistan, Yunanistan saha hakemlerini yabancı getiriyorsa bizim neyimiz eksik. Hakemin yardımcılarının niyeti kötüyse en önemli sigorta adaleti kullanan VAR sistemidir. Öneri muhakkak ivedilikle önümüzdeki haftalarda var hakemleri yabancı hakemlerden oluşmalı. Türkiye hakemlik müessesi yapay zeka atamaları prensipte destekliyoruz ama bunun mükemmel çalışana kadar birkaç sezon geçecektir. Doğru kullandığı takdirde faydalı olacaktır. Çünkü artık hakem işleri bir kişinin iki dudağı arasında olmamalı."

"6 hafta mı uzun süre?"

Hakemler Atilla Karaoğlan ve Erkan Özdamar’a verilen 8 haftalık cezanın 6 haftaya indirildiğini söyleyen Koç, "Ali Palabıyık diyoruz ama esas suçluların biri de Koray Gençerler. Kim bu adam, 2 sene evvel iyi gidiyordu, liderdik. Fenerbahçe - Konyaspor maçı oynandı. Pelkas harika gol attı. Gole sevinirken eli icat eden VAR’daki hakem. Bu sene Eskişehir’de oynanan Konyaspor - Fenerbahçe maçı. Valencia aptalca bir hareket yapıyor. Hakem görmüyor arkasında oluyor. Hakemi uyarıp attıran yine bu arkadaş. Perşembe günkü maçta yine VAR hakemi bu arkadaş. Senaryoyu görüyorsunuz dimi. Serkan Çimen, iki kere rahatsızlık duyduğumuz açıklama yapmak zorunda kaldığımız hakem. Bu maça atanıyor. Atilla Karaoğlan, Sivasspor maçının yanına eşantiyon olarak koydukları dirsek atan oyuncuyu atmayan kırmızı vermeyen VAR konuşmaları açıklanan hakem. Bu hakemlere 8 hafta ceza eriliyor. 6 haftaya indiriliyor. 3 Ocak’ta TFF açıklama yapıyor. Bundan sonra VAR hakemine görev verilmeyeceği ifade ediliyor. Özdamar ve Karaoğlan’a uzun süre görev verilmeyeceği açıklanıyor. 6 hafta mı uzun süre?" değerlendirmesinde bulundu.

İlgini Çekebilir
TFF, Kafkas'ın ekibini dağıttı, 9 kişi daha gitti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler