"Şampiyon olmamız istenmedi!"

30.04.2021 - 21:28 | Son Güncellenme: 30.04.2021 - 21:37

TFF 1. Lig’de teşvik tartışmalarıyla yükselen tansiyonun ardından yeni bir açıklama yapan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, başta Adana Demirspor ve Giresunspor olmak üzere rakiplerini kızdıracak ifadeler kullandı.

"Şampiyon olmamız istenmedi!"

AJANSSPOR-HABER

 

TFF 1. Lig’de son 2 haftaya Adana Demirspor ve Giresunspor’la aynı puanda averajla 3. sırada giren Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Yıldırım, “Biz şampiyonluğu masa başında kaybettik. Bize atanan hakem oyunlarıyla kaybettik” dedi.

'2 maç daha var ama şampiyonluk gitti gibi'

Kırmızı beyazlıların başkanı eleştirilerini şöyle sürdürdü: “İçerideki Menemenspor maçında rakibin eline açıkça top vuruyor, görüyoruz ama hakem penaltımızı vermiyor. Menemenspor’a ben 2 maçta 4 puan kaybettim. Giresunspor’a biz hakem hatalarıyla yenildik. Ondan dolayı şampiyonluğumuz gitti. 2 maçımız daha var. Ama bu mantık böyle gelince benim için gitti gözüküyor. Bizim şampiyon olmamız istenmedi. Engellendi. Şimdi ben böyle konuştum önümüzdeki hafta ceza gelecek.”

'Teşvik primini futbolcular konuşuyor'

Geçtiğimiz haftalarda “Rakiplerimiz teşvik primi veriyor” iddiasıyla gündem olan Samsunspor Başkanı şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde bize yapılanlar beni çok üzdü. Hem kulüp içi, hem de kulüp dışı. Rakiplerin kirli davranması… Ben açık açık söyledim ama isim vermedim. Ben ‘Rakiplerimize teşvik primi veriliyor’ dedim ya da ‘Teklif ediliyor’ dedim. Ben bunu ispat edemem ama bunu futbolcular açık açık konuşuyor.” 

'Adana Demirspor niye üstüne alınıyor?'

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’ın “Ben sana göstereceğim. Benim adımı veriyorsun” dediğini söyleyen Yıldırım, “Ben ne Murat Sancak dedim ne de Adana Demirspor dedim. Tuzlaspor, Balıkesirspor ve Menemenspor dedim. Burada şampiyonluğa oynayan Altay da var, Giresun da var. Bunlar da yapmış olabilir. Niye bunlar üstüne alınmıyor da Adana Demirspor üstüne alınıyor. Adana Demirspor başkanıyla görüştüm. Sezon sonu konuşacağım dedi. Ben de konuşacağım dedim” ifadelerini kullandı.

'Adana'da 5 bin taraftar tribündeydi'

Rakiplerinin maçlarında seyirci yasağının ihlal edildiğini de öne süren Yüksel Yıldırım, “5 bin kişi Adana’da içeriye giriyor. Samsun’da sok bakalım 5 bin kişiyi içeriye. Biz içeriye soksak, alacağımız cezanın haddi hesabı olmaz. Oraya ise göstermelik cezalar veriliyor. 

Yıldırım: Onlar torpilli biz değiliz

İstanbulspor deplasmanında bile sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen taraftar alıyorlar. Hiçbirinde maske yok, sosyal mesafe yok. Ondan sonra da tam kapanma deniyor. Şimdi göreceğiz tam kapanmada neler olacak. Hep çifte standartlar, birileri torpilli. Onlar yapıyor biz yapamıyoruz. Biz yaparsak biz haydut, eşkıya oluyoruz. Ama onlar bir yolunu bulmuş, minareye kılıf giydirmiş” açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler