Samsunspor ile Trabzonspor Nwakaeme transferinden vazgeçti! İşte sebebi

19.01.2024 - 00:48 | Son Güncellenme: 19.01.2024 - 00:57

Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor ile Samsunspor ile ismi sık anılan Anthony Nwakaeme transferinde son durum belli oldu. İşte tüm detaylar...

Samsunspor ile Trabzonspor Nwakaeme transferinden vazgeçti! İşte sebebi

AJANSSPOR - HABER

Suudi Arabistan'da Al-Fahya forması giyen Anthony Nwakaeme transferinde flaş gelişmeler yaşanıyor. Adı sık sık Trabzonspor ile Samsunspor ile anılan Nwakaeme, iki kulübe de transfer olamıyor.

Ertuğrul Doğan: "Hatta imkansız diyebilirim"

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Suudi Arabistan ligi ekiplerinden Al İttihad takımında forma giyen Nijeryalı oyuncunun bordo-mavili takıma transferi ile ilgili çıkan haberlere ilişkin  açıklamalarda bulundu.

Nwakaeme'nin bordo-mavili takıma transferine değinen Doğan, "Trabzonspor'un şu anda yabancı oyuncu kontenjanı dolu. Nwakaeme şu anda kulübünde yüksek bir maaşla oynuyor. Bizim şu anda oyuncuyu o maliyetlerle yeniden takımımıza katmamız çok zor. Hatta imkansız diyebilirim." dedi.

Yüksel Yıldırım: "Hocamız bu transferi istemedi"

Samsunpor Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım ise , Nwakaeme ile görüşme gerçekleştirdiğini ancak, teknik direktör Markus Gisdol sisteme uymadığı için yıldız oyuncu transferini veto etti.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Yıldırım, "Taraftarımızın en çok merak ettiği konuların başında gelen bu transferle ilgili ilk kez konuşuyorum. Evet oyuncunun kendisiyle çok zaman önce görüşmem olmuştu. O dönem tahtamızın kapanmasıyla görüşmenin de bir anlamı kalmamıştı. Ancak geldiğimiz noktada transfere izin çıkınca hocamıza önerdik. Markus hoca oyun sistemine uygun olmadığı gerekçesiye bu transferi istemedi" dedi.

Anthony Nwakaeme'nin başarıları

2018/2019 sezonunda İsrail'in Hapoel Beer Sheva takımından Trabzonspor'a transfer olan Nijeryalı yıldız futbolcu bordo mavili ekip ile Süper Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası şampiyonluğu ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler