Şiddete karşı taahhüt veren Cengiz hala sessiz

23.03.2021 - 18:06 | Son Güncellenme: 23.03.2021 - 18:38

Fenerbahçe, İstanbul Sözleşmesi'nin iptaliyle ilgili dün açıklama yaptı ama Galatasaray hala sessiz. Mustafa Cengiz geçen sene Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atmış "Kadınlarımıza yapılan şiddetin, haksızlıkların karşısında olduğumuzu ilan ediyoruz" demişti.

Şiddete karşı taahhüt veren Cengiz hala sessiz

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bununla mücadeleye ilişkin olan İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin yankıları sürüyor. İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline tepki gösterenler spor kulüplerinden de destek beklerken Eczacıbaşı'nın ardından Fenerbahçe de mesaj yayınlamıştı. Ancak Galatasaray Kulübü henüz bu konuyla alakalı bir görüş bildirmedi. Galatasaray yönetiminin sessiz kalması, sarı-kırmızılı kulübün üyeleri tarafından tepki çekmeye devam ediyor.

Sosyal medyada Fenerbahçe TT oldu
 

Kadının güçlenmesi ilkesi taahhüt edilmişti

Galatasaray yönetiminden bazı yöneticilerin bu konuda açıklama yapılması için başkan görüş bildirdikleri ifade edilirken, şu an sessizliğini koruyan başkan Mustafa Cengiz, kadın haklarıyla ilgili geçen yıl bir sözleşme imzalamıştı.

Galatasaray 20 Şubat 2020'de, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atan ilk Türk spor kulübü olmuştu. Sarı kırmızılılar "Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (WEPs) 7 ilkesine uyacağını da taahhüt etmişti.

"Kadına şiddetin karşısındayız"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz bu törende yaptığı açıklamada, "Bu sözleşmeyi toplumsal duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanındaki tüm çalışmalarımızın ana çerçevesi olarak kabul ediyoruz. Bunun yanı sıra, ki en önemli bölüm bu, kadının güçlenmesi prensiplerinde; Global Compact Sözleşmesi'nin içindeki en önemli faaliyetlerden birisi kadının güçlendirilmesi, kadının toplumda daha güçlü hale getirilmesinin gerçekleştirilmesine yönelik ilkelerde Birleşmiş Milletlerle iş birliğine gidiyoruz. Özellikle son yıllarda kadınlarımıza yapılan şiddetin, haksızlıkların karşısında olduğumuzu; fiilen de dünya çapında etkinlik olarak değerlendirdiğimizi ilan ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

WEPs'in 7 temel prensibi aşağıda başlıklardan oluşuyor:

1. Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması
2. Tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi; bu ilkelerin desteklenmesi
3. Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının sağlanması
4. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi
5. Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması
6. Toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmalarıyla eşitliğin teşvik edilmesi
7. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin elde edilen başarıların değerlendirilmesi ve halka açık raporlanması

Sadettin Saran: İstanbul Sözleşmesi eşitliği güvence altına alıyor
 

Senin için hazırladığımız haberler