Statü değişti! Avrupa'da grup aşaması sonrası yeni uygulama

25.05.2021 - 18:37 | Son Güncellenme: 25.05.2021 - 18:46

Konferans Ligi'nin de kurulmasıyla UEFA, Şampiyonlar Ligi statüsünde değişikliğe gitti. Peki Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde neler değişti?

Statü değişti! Avrupa'da grup aşaması sonrası yeni uygulama

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

2021/22 sezonundan başlayarak 3 sezon boyunca Avrupa kupalarını bazı değişikliklerle düzenleyecek olan UEFA, grup aşamalarından sonra yapılan uygulamalarda da değişikliğe gitti. 

Grup üçüncüleri, Play - Off oynayacak

Bu sezon ilk kez düzenlenecek olan Konferans Ligi'nin de devreye girecek olması nedeniyle yapılan yeni düzenlemelere göre Şampiyonlar Ligi'nde grup üçüncüsü olan takımlar artık Avrupa Ligi'ne doğrudan devam edemeyecek ve Play-Off oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde kaç takım olacak?

Daha önce 48 takımla Şampiyonlar Ligi'ne göre bir tur fazla oynanan Avrupa Ligi artık 32 takımla gerçekleştirilecek. Konferans Ligi de diğer iki organizasyonda olduğu gibi 32 takımla yola çıkacak. Böylece Avrupa kupalarında oynayan takım sayısı 80'den 96'ya çıkmış olacak.

İşte UEFA'nın belirlediği yeni statü:

Yeni düzenlemeye göre grup aşaması sonrası yapılacak uygulama şu şekilde olacak;

 

Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk iki sırayı alacak 16 takım yine önceden olduğu gibi Son 16 turuna yükselerek yollarına alışıldık şekilde eleme turlarıyla devam edecekler. Üçüncü olan 8 takım ise Avrupa Ligi gruplarında ikinci sırayı alan 8 takımla Play-Off eleme turunda karşılaşacaklar. Avrupa Ligi gruplarında ilk sırada yer alan 8 takım ise bu tur sırasında bekleyecek. Gerçekleştirilecek ekstra turun ardından başarılı olan 8 takım 8 Avrupa Ligi grup birincisi ile Son 16 turunda eşleşerek turnuvayı her zamanki şekliyle sürdürecekler.

Diğer yandan daha önce Avrupa Ligi'nde üçüncü olduğunda Avrupa'ya veda eden 8 takım bu defa Konferans Ligi gruplarında ikinci sırayı alan 8 takım ile Play-Off eleme turunda karşılaşacaklar. Bu sırada Konferans Ligi grup birincileri bu ara turun bitmesini bekleyecek. Play-Off turundan gelecek 8 takım Son 16 Turunda grup birincileri ile eşleşerek yine alışıldık şekilde Konferans Ligi finaline doğru yürüyecekler.
 

Senin için hazırladığımız haberler