Fenerbahçe'den Atilla Szalai: Beşiktaş'ı İyi Analiz Ettik Güçlü Yanlarını Biliyoruz

Burak Alaca
30.03.2023 - 13:12 | Son Güncellenme: 30.03.2023 - 14:26

Fenerbahçe'nin Macar savunma oyuncusu Atilla Szalai antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Szalai derbi maçı öncesi Beşiktaş'ı iyi analiz ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe'den Atilla Szalai: Beşiktaş'ı İyi Analiz Ettik Güçlü Yanlarını Biliyoruz

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe'de takımın kilit isimlerinden olan Macaristanlı stoper Atilla Szalai tamamlanan antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Umuyorum ki derbiden 3 puanla ayrılacağız"

Beşiktaş derbisine iyi hazırlandıklarını belirten Szalai "Bana göre iyi bir yoldayız şu anda. Geçmişte zor diyebileceğimiz maçlar vardı ama önemli 3 puanlar elde ettiğimizi düşünüyorum. Milli ara öncesi de Alanya'ya karşı önemli bir galibiyet aldık. Çok değerli bir 3 puan oldu. Şu anda derbiye hazırlanıyoruz, iyi hazırlanıyoruz. Umuyorum ki pazar günü oynayacağımız derbi maçından 3 puanla ayrılacağız." ifadelerini kullandı.

"Derbi maçlarında pek iyi sonuçlar alamadık"

Futbolda sistemlerin her şey olmadığını ve koşullara göre esnetilebildiklerini vurgulayan Macar stoper "Bana göre futbolda sistem her şey değil. Tabii ki bu noktada hocamıza karar veriyor, dörtlü mü oynayacağız, yoksa üçlü mü oynayacağız. Ama bunlar bahsettiğiniz şeyler temel olarak konuşacağımız sistemlerdir. Fakat maç içerisinde bu değişiklikler gösterebilir, oyun tarzınız değişebilir. Ofansif ve defansif anlamda maç içerisinde farklı varyasyonlar sergileyebilirsiniz. Bizler şu anda rakibimize yönelik en iyi şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Pek fazla iyi sonuçlar alamadık debri maçlarında, ama umuyorum ki pazar günü bu değişecek. Avrupa'da üçlü sistemle oynadığımız maçlarda çok iyi neticlerde almıştık." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi hakemi ELLE atandı!
Habere Git

"Rakibimizin güçlü yanlarını biliyoruz"

Derbi öncesi Beşiktaş'ı iyi analiz ettiklerini söyleyen 25 yaşındaki oyuncu "Rakibimizin güçlü yanlarını biliyoruz. Ofansif noktada da gayet kaliteli isimlere sahipler. Ama sadece Beşiktaş özelinde de konuşmamak lazım çünkü Türkiye'deki diğer takımlarda da aynı şekişlde yetenkli oyuncular, kaliteli oyuncular mevcut. Neler yaptığımızı tabii ki size açıklamayacağım, ama elbette rakibi iyi bir şekilde analiz ettik. Maça kadar en iyi şekilde hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız." dedi.
 

"Umarım sezon sonunda hedeflerimize ulaşmış olacağız"

Bir sporcu olarak kendine iyi baktığını belirten Szalai, profesyonel olarak elinden geleni yaptığını ve sezon sonunda takımca bunun mükafatını almayı umduklarını "Ben her zaman futbolcu olarak en iyisini ortaya koymaya çalışan biriyim. Tanrı'ya şükür sakatlıkla ilgili herhangi de bir problem yaşamadım. Genel olarak da zaten kendime bakan bir futbolcuyum. Bu konuda tabii ki önemli olan noktalar var. Antrenman, besin ve aynı zamanda dinlenmeniz... Bu üç madde bana göre çok önemli. Aynı şekilde çok mutluyum, Fenerbahçe'de çok fazla maça çıktım, sahada oldum. Bana göre futbolcu için en mutlu edici şeylerden birisi de sahada olmaktır. 3 günde bir maç yapabilmektir, bana göre bunlar çok önemli. Profesyonellik anlamında elimden geleni yapmaya çalışıyor ve böyle yapmaya devam ediyorum. Umarım sezon sonunda hedeflerimize de ulaşmış olacağız." şeklinde açıkladı.

"Macaristan'da da yapıyoruz"

İstenmeyen durumlar karışısında taytaya vurma hareketinin kendi ülkesinde de yaygyn olduğunu söyleyen Szalai "Tahtaya vurma hareketini biz Macaristan'da da yapıyoruz. Türkiye'de de var. Zannediyorum ki bu genel bir şey. Tüm dünyada insanlar da bunu yapıyorlar. Babam ve ben bunu sıklıkla yaparız." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Valencia ve Emre Mor gelişmesi!
Habere Git

"Kaliteli ve karakterli oyuncular mevcut"

Takımda çok sayıda kaliteli ve karakterli futbolcu olduğunu söyleyen Szalai "Bana göre takımda çok fazla kaliteli oyuncu mevcut, karakterli oyuncular da mevcut. Bu da benim için çok önemli. Ben de aynı şekilde bu takımın bir parçası olduğum için kendimi son derece mutlu hissediyorum. Defansta da aynı şekilde çok kaliteli oyuncular var. Benim için bir problem teşkil etmiyor. Çünkü kim oynarsa oynasın, hangi mevkide oynarsa oynasın herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyor takım için ve herkes hazır. Adaptasyon önemli bir konu. Bazen yeni takım arkadaşlarınızla oynadığınız zaman onlarla güçlü bir iletişimi yakalamak mecburiyetindesiniz. Özellikle defansta oynuyorsanız iyi birliktelik adına bu çok önemli. Genel olarak da iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim." dedi.

"Hedefimiz şampiyonluk"

Rakiplerin ne yaptığından ziyade daha çok kendi oyunlarına odaklandıklarını söyleyen macar yıldız "Biz genel olarak kendimize odaklanıyoruz, kendi oynayacağımız maçlara odaklanıyoruz. Elbette ki sıralamaya bakıyoruz, herkes bakıyor ama en önemli şey burada bizim kendi oyunumuz, kendi maçlarımız ve alacağımız galibiyetler. Hedefimiz şampiyonluk. Çok çalışarak, fedakarlıkla beraber istediğimiz sonuca erişeceğiz." dedi.

"Her maç final"

Ligin sonuna yaklaşılırken her maça son maç gözüyle baktıklarını belirten Szalai "Ligin sonu yaklaşıyor. Büyük hedeflere sahibiz. Her maçı final olarak nitelendiriyoruz. Her maçı kazanmak istiyoruz, bu maçı da kazanmak istiyoruz. Alacağımız galibiyetle taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. İyi bir şekilde hazırlanarak pazar günkü maçta galibiyetle ayrılan taraf olacağız." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye derbi öncesi müjde: Geri döndü
Habere Git

"Bizler iyi yoldayız"

Galibiyetlerin onları daha fazlası için motive ettiğini vurgulayan Szalai "Her galibiyet motivasyon sağlar takım için. Bizler iyi yoldayız, iyi çalışıyoruz. Kazanınca her zaman kendinizi mutlu ve motive hissedersiniz." ifadelerini kullandı.

"Takım olarak daha güçlü bir noktadayız"

Takımın mevcut durumunu değerlendiren Szalai "Takım olarak ofansif bir oyun ortaya koyuyoruz. Bana göre bunu da saha içerisinde izleyenlere gösteriyoruz. Çok fazla gol atıyoruz, çok fazla gol pozisyonuna giriyoruz. Forvetler olsun bana göre takım anlamında güçlü işler çıkarıyoruz. Defansif anlamda da geliştirmemiz gereken noktalar var. Bunu hocamız da söylüyor. Buna sürekli olarak odaklanıyoruz. Elbette ki maçlar içerisinde bazı zorluklar yaşayabiliyorsunuz. Bana göre takım olarak çok daha güçlü bir noktadayız. Genel olarak ofansif oyundan da takım arkadaşlarım keyif alıyor ve herkes bu oyunun bir parçası olduğu için fazlasıyla kendini mutlu hissediyor. Ama kendimizi de geliştirmeye devam ederek yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler