Türkiye 14 Yaş Altı Oryantiring Şampiyonası başladı

12.05.2018 - 16:54 | Son Güncellenme: 12.05.2018 - 16:54

 Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen Türkiye 14 Yaş Altı Oryantiring Şampiyonası başladı. 

Türkiye Oryantiring Federasyonu ile İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) tarafından organize edilen ve Yeniceköy Mahallesi'ndeki ormanlık alandan başlayan yarışmaya 6 kategoride 925 sporcu katılıyor. 

Yaş kategorilerine göre 2 ila 4 kilometrelik parkurlarda koşulan yarışın finali yarın gerçekleştirilecek.  

Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Hacer Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnegöl Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Akyüz, böyle güzel bir doğaya sahip şehirde olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, "14 yaş altı organizasyon için burada bir başlangıç yaptık. Burada daha önce başlatılmış DOSTUM projesini ve katkısını da göz ardı etmemek lazım. Bunların hepsi birleştiğinde, federasyon, belediyemiz, kaymakamlığımız, buradaki sponsorlarımız ile böyle güzel bir sonuç ortaya çıktı." diye konuştu. 

14 yaş altı grupta, 50 farklı kulüpten 925 sporcunun şu anda burada bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

"Çok heyecanlılar. 7 yaşında gelen sporcu var. Aileler daha da heyecanlı. İnegöl önümüzdeki dönemde buradaki haritaların Türkiye'deki başka yarışmalara da açılması ile ulusal ve hatta uluslararası boyutta müsabakalara ev sahipliği yapacak, kamplara sahip olacak bir ilçe. Burada doğanın içerisinde konaklama yerlerinin yapılması çok hoş. Ev sahipliği için belediyemiz ve kaymakamlığımıza teşekkür ediyoruz."

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da ilçede daha önce küçük ölçekli oryantiring müsabakalarının gerçekleştirildiğini ancak Türkiye Şampiyonası anlamında ilk kez böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını aktardı. 

Senin için hazırladığımız haberler