Dünya Çocuklarına Adanan Bayramın 102. Yıl Dönümü: 23 Nisan

İsa Kethüda
23.04.2022 - 11:06 | Son Güncellenme: 23.04.2022 - 11:30

Dünya Çocuklarına Adanan Bayramın 102. Yıl Dönümü: 23 Nisan... Türkiye Futbol Federasyonu ve spor kulüplerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Dünya Çocuklarına Adanan Bayramın 102. Yıl Dönümü: 23 Nisan

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluş yıl dönümü anısına çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102 yıldır coşkuyla kutlanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve spor kulüpleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

 

İşte o mesajlar:

Türkiye Futbol Federasyonu


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun  
 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızı dünyaya ilan ettiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününü, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımıza armağan ederek onlara verdiği değeri ve inancı göstermiştir.  


Şanlı tarihimizde bir dönüm noktası olan, birlik ve beraberliğimizin simgesi 23 Nisan, gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir.


Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

SARAN GROUP 20. GELENEKSEL 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİĞİNDE KIRIKKALE’DEN GELEN KÜÇÜK MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

 

Saran Group; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için gelenekselleştirdiği Çocuk Buluşmaları’nda farklı illerde yaşayan ve İstanbul’u hiç görmeyen çocukları İstanbul’da ağırlıyor. Bu yıl 20’ncisi gerçekleştirilen kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran,  ünlü oyuncular Ceyda Düvenci, Bülent Şakrak ve oğulları Ali ile birlikte Kırıkkale’den gelen çocuklarla Saran Group’ta buluştu.  

 

Saran Group; 20 yıldır, her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan ancak İstanbul’u hiç görme fırsatı bulamayan çocuklar ile buluşuyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden bugüne kadar yüzlerce öğrenciyi İstanbul’a davet ederek ağırlayan Saran Group’un bu yılki konukları Kırıkkale’den gelen küçük çocuklar oldu.

 

Çocuklar İstanbul’da geçirdikleri birinci günde Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Ceyda Düvenci, Bülent Şakrak ve oğulları Ali ile Saran Group’ta bir araya bir araya geldiler. Tanışma ve 23 Nisan kutlamasının ardından, etkinliğin ikinci ve üçüncü gününde çocuklar Rahmi Koç Müzesi, Miniatürk, Vialand, Florya Akvaryumu, Darıca Hayvanat Bahçesi gibi rotaları keşfetti ve tekneyle keyifli bir Boğaz turuna katıldı.

 

Çocuklarla keyifli vakit geçiren Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, 2 yıllık mecburi pandemi arasının ardından çocuklarla tekrar buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Geçtiğimiz 2 yıl pandemi koşulları sebebiyle çocuklarımızla bir araya gelememiştik. Bugün, 20. kez, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tekrar çocuklarımızla birlikte kutlamaktan, onları İstanbul’da ve holdingimizde ağırlamaktan çok mutluyuz” dedi.

 

Etkinliğe katılan ünlü oyuncu Ceyda Düvenci: “Birçok çocukla sohbet ettim, ilk kez İstanbul’a geldiklerini söylediler ve çok heyecanlıydılar. Dünyada çocuklara bir lider tarafından hediye edilmiş ilk ve tek bayram 23 Nisan, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu gün için düşünülmüş daha güzel bir hediye olamazdı. İstanbul’u hiç görmeyen çocukların burada zaman geçiriyor olması, eğleniyor olması çok güzel bir hediye. Burada olduğumuz için çok mutluyum.” dedi.

 

Ünlü oyuncu Bülent Şakrak ise “Burada olmak çok şahane ve keyifli bir şey. Sadettin Bey’i Fenerbahçe camiasından da tanıyorum, yürüdüğü yol şahane bir yol. Böylesine keyifli bir buluşmanın bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz.” dedi.

 

Saran Group binasında gerçekleşen 23 Nisan kutlamasının ardından çocuklara Fenerbahçe forması hediye edildi.

Senin için hazırladığımız haberler