Ampute Milli Takımı, Dünya Kupası Final Maçında Angola İle Karşılaşıyor

Cüneyt Muharremoğlu
09.10.2022 - 09:03 | Son Güncellenme: 09.10.2022 - 09:22

Ampute Milli Takımı, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası finalinde bugün Angola ile karşılaşacak. Peki maç saat kaçta hangi kanalda? Detaylar.

Ampute Milli Takımı, Dünya Kupası Final Maçında Angola İle Karşılaşıyor

AJANSSPOR HABER

Türkiye Ampute Milli takımı, Dünya Kupası şampiyonu olmak için bugün sahaya çıkıyor. Türkiye’de düzenlenen Dünya Kupası’nda rakip ise Angola. 20:00'de Nef Stadı’nda oynanacak maç TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Özbekistan ile Haiti ise 18:00'de kupada üçüncü olmak için sahaya çıkacak. 

İlgini Çekebilir
Ampute Milli Takımı hocası isyan etti! "Acun Ilıcalı neden paylaşım yapmıyor?"
Habere Git

2018’de kupayı Angola’ya kaptırdık

Karşlaşma Türkiye Milli Takımı için bir rövanş fırsatı da veriyor.  2018 yılında Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası finallerinde Angola, penaltılarla Türkiye’yi 5-4 yenmiş ve kupayı kazanmıştı. Ay yıldızlılar hem rövanşı almak hem kupayı kazanmak istiyor. 

Penaltıyı kaçıran Osman Çakmak’tan taraftara davet

 2018’de Angola'ya kaybedilen finalde penaltı kaçıran Osman Çakmak, şu anda Ampute Milli Takımı teknik direktörlüğü görevini yürütüyor. Çakmak daha önce yaptığı açıklamada "Yarım kalmış bir hikayeyi tamamlayıp, bu zorlu serüveni kupayla taçlandıracağız. Pazar günü tüm sporseverleri Milli Takıma destek vermeye davet ediyorum" demişti.

Biletler ücretsiz

Karşılaşmayı statta seyretmek isteyenler biletlerini passolig’den ücretsiz olarak alabilecek. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, tüm sporseverleri final maçına davet etti. Günay, "Herkes tek ses, tek yürek olarak maç bitene kadar tezahüratlarıyla Milli Takımımıza destek versin" dedi.

İlgini Çekebilir
TFF 2. ve 3. Lig yayıncısı belli oldu
Habere Git

Türkiye finale nasıl geldi?

Türkiye, grup maçlarında Fransa'yı 3-0, Liberya'yı 5-0 yendi. Haiti ile 1-1 berabere kalarak grubunu ikinci olarak tamamladı. Son 16 Turu'nda Meksika'yı 5-0 yenen ay-yıldızlılar çeyrek finalde Fas'ı 4-1 mağlup etti. Yarı finalde de Özbekistan'ı 1-0 geçen Milli Takım Dünya Kupası’nda finale yükseldi.

Müzede Dünya kupası eksik

Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası'nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyonluğu kazandı. Ay yıldızlıların müzesinde tek eksik Dünya Kupası.

Senin için hazırladığımız haberler