'Mustafa Cengiz, derbide küfrü duyduğunda stadı terk etmeliydi'

22.02.2021 - 16:54 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 12:46

Galatasaray haberleri... Galatasaray'ın 1996-2001 yılları arasında başkanlığı yapan 4 şampiyonluk, 2 Avrupa Kupası apoletli başkanı Faruk Süren, Fenerbahçe ile yaşanan gerginlikleri ve Galatasaray camiasında yaşananları değerlendirdi. İşte detaylar...

'Mustafa Cengiz, derbide küfrü duyduğunda stadı terk etmeliydi'

Burhan Can TERZİ -AJANSSPOR

Galatasaray'ın unutulmaz başkanı Faruk Süren uzun bir aranın ardından sessizliğini bozdu. Derbi de ve derbinin ardından yaşanan demeç savaşlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Faruk Süren, "Böyle bir ortam olduğu için üzülüyorum. Böyle bir hınç dolu, hakaret dolu, söylemler tezahüratlar... Bunlar her zaman olmuştur ama artık her zaman olmuştur diye bunu kabul etmemek lazım, vazgeçmek lazım. Kötü örnek, örnek teşkil etmez. Dolayısıyla bu işlerden vazgeçmemiz lazım" dedi.

"Müsamaha göstermişlerse onlar da büyük ayıp etmişlerdir"

Yönetimlerin haberi olmadan bu tip küfür ve organizasyonların olamayacağını belirten Süren konuşmasına şöyle devam etti: 

''Ben her zaman iddia ettim. Tribünlerde seyircili oynadığımız zamanlarda da pandemiyi bir kenara bırakalım misafir olarak gelinen tribünlere bir şeyler yapılıyorsa; oralara sidik torbaları atmak gibi, bu yönetimin haberi olmadan olmaz. Bir kere her şeyin içinde yönetim var. Dolayısıyla bugün son derbide o küfürler yapılmışsa muhakkak yönetimin haberi de vardır. Dolayısıyla ona müsamaha göstermişlerse onlar da büyük ayıp etmişlerdir. Çünkü yönetimin haberi olmadan hiçbir şeyin yapılacağına ben inanmıyorum. Çünkü yöneticilik yaptım, başkanlık da yaptım. Kimse bana bunu anlatmasın. 'Ben yapmıyorum da, seyirciler yapıyor da...' Bunların hepsi palavra. Dolayısıyla bunlara tenezzül etmemek lazım, yapmamak lazım."

"Fatih Hoca'ya, futbolculara bu kadar küfür ettiler ne oldu kaybettiler"

Bu tip davranışların bir şey kazandırmağını belirten eski Galatasaray Başkanı, "Fatih Hoca'ya, futbolculara bu kadar küfür ettiler ne oldu kaybettiler. Yani demek ki küfürün bir faydası olmuyor futbola, futbol oynamak lazım yenmek için. Dolayısıyla bu çok çirkin. Bu da cezasız kalıyor. 6222 diye bir kanunumuz var, bugüne kadar uygulandığını ben bilmiyorum, uygulanmıştır ama ben bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"Stadı terk etmesi gerekirdi"

Fenerbahçe Stadı'nda yaşananlara Galatasaray yönetiminin gerekli tepkiyi yeterli bulup bulmadığını sorduğumuz Faruk Süren, başkan Mustafa Cengiz'in Galatasaray kurullarıyla ilgili söylediği sözleri de değerlendirdi.

Süren şöyle konuştu: "Başkan Mustafa Cengiz gereken tepkiyi göstermedi. Bu küfürler arasında kendi de duymuşsa küfürleri stadı terk etmesi gerekirdi. Tepki bu olurdu orada. Takımı geri çekmek olmaz, çünkü bu mevzuata uymuyor ama kendi terk edebilirdi stadı. Öyle bir tepki gösterebilirdi, göstermedi. Kendisinin iç dinamiklerle uğraşmasına sadece gülerim. Ne diyeyim."

"Saygı çerçevesi içerisinde tansiyonu azaltabilirler"

Süren, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki gerginliğin başkanların diyalog kurması halinde azalacağını söyledi. Eski Galatasaray Başkanı, "Başkanlar arasında samimi bir diyalog kurulabilirse, illa birbirlerini sevmek zorunda değiller. Neticede iki güzide camiayı yönetmekle görevliler. Dolayısıyla birbirlerine saygı göstermeleri şart. Saygı çerçevesi içerisinde tansiyonu azaltabilirler" diye konuştu.

"Mustafa Cengiz ile hiç görüşmedik"

İki yıldır Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile aralarında sert rüzgarlar esen Faruk Süren, sonrasında yaşananlarla ilgili, "Mustafa Cengiz ile hiç görüşmedik. Bugünkü yönetimimiz zaten tüzüğümüze riayet etmiyor ki, divan kuruluna etik bakımdan riayet etsin" yorumunu yaptı.

"Ertelemek bazılarının işlerine geliyor"

Damadı ve eski yöneticisi Burak Elmas'ın başkan adaylığı sürecini değerlendiren Faruk Süren şunları söyledi: "Arkasında değil yanındayım. Evet böyle bir göreve soyundu. Çok ciddi bir görev, çok zor bir görev. Zor bir miras devralacak. Dönem olarak çok zor bir dönem, bizim ekonomimiz ne kadar yükselirse biz de yükseleceğiz. Bir borç yapılandırması söz konusu. Borç yapılandırmasının tabii ki reel bir şekilde olması gerekiyor. Bütün bunlarla baş edecek bir ekip kuruyor. İyi bir ekip kuruyor. Tabii mayıs ayında seçim olmak kaydıyla. Umarım seçim olur, onu ertelemeyiz. Yani bütün kurulları erteliyoruz, işine de geliyor bazılarının. Seçim olur, yönetim değişikliği olur. Çünkü zor olmasına rağmen döndürebilir ışıklar görüyorum ben."

Birinci aday Galatasaray, ikinci aday Beşiktaş

Şampiyonluğun en büyük adayı olarak Galatasaray'ı gördüğünü ifade eden Faruk Süren, takım olmanının yarışta büyük önemi olduğunu vurguladı. Süren, şöyle konuştu: "En büyük aday Galatasaray'dır. Bu bir takım oyunu. Bu takım oyunun içerisinde en zayıf halkamız yönetimimiz. Fakat onu futbolcularımız ve teknik heyetimiz son derece iyi ikame ediyor. Benim gördüğüm kadar bir takım olduk. Gelen yeni arkadaşlar da benimsendi. Burada anormal şeyler olmazsa şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'dır, ikinci Beşiktaş'tır o da takım oldu. 

"Mesut'u getiren şampiyon olur diye bir şey yok"

3'üncü Fenerbahçe'dir, en pahalı oyunculara rağmen takım havası yok. Fenerbahçe'de takım havası yok. Çok iyi oyuncular var, inkar edilemez Mesut dünya çapında bir oyuncu ama Mesut'un pazarlaması yanlış. 'Benim Fenerbahçem gibi' söylemlerin lüzumu yok. Ben kıskanmam ama. Böyle oyuncuları rakiplerimiz de olsa getirmesi iyi. Mesut'u getiren şampiyon olur diye bir şey yok."

Senin için hazırladığımız haberler